Het zag er lange tijd naar uit dat het vandaag helemaal geen fijn weer zou worden voor een toertocht, maar gisteren leek het er al een beetje op dat het mee zou vallen en vanochtend bleek het weer prima te zijn voor een toertochtje. Niet te koud, droog en af en toe een zonnetje. Dus gaan met die banaan! Euh … bike. Weer gekozen voor de toertocht in Sint-Oedenrode van TWC het Dommeldal. Deze hebben we in 2009 en 2010 ook gereden. In 2009 kozen we voor de 35km, vorig jaar voor de 60km en dit jaar voor de 45km.

Het was weer een mooie tocht. Uiteraard diverse stukken vergelijkbaar met vorige jaren maar toch ook wat nieuwe stukjes. Daarnaast heeft men gebruik gemaakt van de vaste route van Sint-Oedenrode die ook al niet mis is. Resultaat is een route die maar weinig asfalt kent, en zeker geen lange stukken, maar wel heel veel stukken bochtige single track. Met kuipbochten, zandduinen, boekelpistes en de geluidswal langs de A50 was er voor iedereen wat wils. Een heerlijke afwisselende route dus. Goed verzorgd ook. Vlak voor de pauze stond nog een fotograaf foto’s te maken. Die kon je dan later via een website kopen. Zo kan de fotograaf weer haar (dure) hobby betalen. Een leuke en simpele manier om aan actiefoto’s te komen. Zowel Christel als ik bleven deze keer plakken.

Na de tocht zijn we nog even op de thee (en boterhammen) gegaan bij Joris en Nicole. En weer thuis de fietsen maar eens een grote schoonmaakbeurt gegeven. Was wel weer een keer nodig. Ze zijn weer spik en span. Klaar voor de volgende reeks toertochten, waarvan de eerste helaas pas ergens eind oktober kan zijn ivm vakantie, weekendje logeren van Anna (met skiën in Neuss) en een avondvullend etentje dat we half oktober gepland hebben. Eens zien of er tussendoor nog wat te biken valt.

Categorieën: Mountainbike