Aan alles komt een eind. Dus helaas ook aan deze vakantie. Maar wel een mooi eind. Gisterenavond hadden we een route uitgedokterd op basis van een route van het hotel die we wat aangepast hebben om aan onze eisen te voldoen. Een zware route maar dat vonden we mooi om mee af te sluiten.

We begonnen meteen vanuit het hotel te klimmen. Aan één stuk door geklommen tot aan de Latscher Alm waar we konden lunchen. Gelukkig was de klim niet al te steil en zeker in het begin en aan het eind erg fraai. Ongeveer 1050 meter klimmen in 13 km. De Latscher Alm was heel mooi gelegen op een alm met een flinke bergbeek, koeien, een ezel, een pasgeboren kalfje en zelfs een weitje met varkens. Erg landelijk allemaal. De lunch was voortreffelijk (ik had Hirten Macaroni en nog nooit zoiets lekkers tijdens een tocht gegeten). Het woei er enorm maar gelukkig scheen de zon meestal. Dan was het heel warm en anders erg fris. Na de welverdiende pauze ging het eigenlijk alleen nog maar naar beneden. Een kort stuk schotterweg gevolgd door een hele mooi trail. Na de trail meer schotterweg die deels ook erg steil was en op zich al uitdagend. Ter afsluiting volgde dan nog een stukje Waalweg. Het laatste stuk daarvan was ook opgenomen in een marathon en ons werd verteld dat we ‘dan maar even moesten doorfietsen’. Echt aangenaam was dat niet dus het laatste stuk toch maar over schotter en asfalt terug naar Latsch. Een tocht van bijna 28km met 1233hm, het record voor deze vakantie. Nog even inkopen gedaan (thuis willen we ook eten) en in stijl de vakantie afgesloten. Dwz lekker eten, lekker drinken en lekker chillen en voor Christel nog een gezichtsmassage.

We kunnen terugkijken op een leuke en sportieve vakantie. Ik heb (volgens GPS) 526km met 12.600hm gefietst en Christel ongeveer 470km met naar schatting dik 11.000hm. Ik denk dat we tevreden mogen zijn. De komende dagen mogen onze spieren een beetje uitrusten.