Onze bike away dag van deze week! We gaan maar weer raften. Was zo leuk vorige week en beide vonden we dat het nog wel wat ruiger mocht. Dus hebben we eerder deze week gevraagd waar we een ‘mittelschwere’ Rafting tour konden doen. Op de Passer dus in het Passeier Tal. Een uur enkele reis met de auto maar dat was het waard. We hadden nog afgesproken om Petra mee te nemen, die we ontmoet hadden bij de Biketechniktraining en gisteren weer in de shuttle bus spraken. Toen ook afgesproken om samen te gaan raften en gelijk geregeld dat zij met ons mee zou rijden.

Het verzamelpunt was bij hotel Quellenhof. We waren natuurlijk veel te vroeg dus eerst nog even lekker op het terrasje wat gedronken. Christel kon zich niet inhouden en wilde even zien welke Kuchen ze hadden en jawel hoor, Kuchen als lunch dus! Wederom moesten we ons in strak zittende neopreen pakken wurmen en vervelend natte schoenen aantrekken. Maar in tegenstelling tot vorige week hoefden we maar kort in de bus te zitten om bij het startpunt te komen en was het wat minder warm. We kregen (uiteraard zou ik willen zeggen) grotendeels dezelfde instructies als vorige week, maar met wat welkome aanvulling. Voornamelijk waarom je bepaalde dingen moest doen of laten. We waren met 7 mensen plus 2 gidsen en werden dus verdeeld over 2 rafts. Wij zaten in een raft met een Italiaan en kregen instructies dus in het Italiaans en Duits al had dat laatste niet eens gehoeven. Als er uitgebreide uitleg nodig was werd die in het Engels gegeven.

Vooraf werd al verteld dat we zouden moeten slalommen en dat een ‘technische’ tocht zou zijn. We hadden zelf al gezien dat er wel erg veel rotsblokken in het water lagen. De tocht bleek dan ook een stuk ruiger dan die van vorige week met nauwelijks rustige stukken. Spectaculairste was een stuk waar we over 15 meter schuin naar beneden gingen om dan weer hard in het diepere water te plonzen. Later noemde de gids dit een ‘full grade 4’ stuk. Gelukkig is niemand bij onze raft eruit gevallen. Ik wel een keer bijna en de Italiaan in onze raft is een keer of vier in de raft gekukeld. Hij zat blijkbaat niet zo stabiel. Uiteraard doet de gids het meeste werk. Continu sturen, kijken en ons vertellen wanneer we vooruit of achteruit moeten peddelen, wanneer we helemaal in de boot moeten of wanneer we voorover moeten buigen in de boot bij lastige obstakels (bijvoorbeeld over een rots heen of bij over het water hangende takken). De gids is ook nog een aantal keren uit de raft gegaan om ons weer vlot te trekken toen we op een steen vastzaten. Tegen het einde van de tocht werd er gestopt om te ‘zwemmen’: vanaf een rotsblok 2 meter hoog in de stroming springen om je dan mee te laten drijven richting de rafts. Beetje bijsturen (zwemmen) was dan nodig. Christel heeft dit 2 keer gedaan; ik heb me hier toch maar niet aan gewaagd. Het is al een hele stap voor mij om raften leuk te vinden ;-).

Na de tocht hebben we nog lekkere Hugo’s gedronken op het terras van de Quellenhof. Een gouden tip van Petra. De Hugo is holundersiroop met pro secco, ‘quellen wasser’, ijsblokjes en muntblaadjes. Lekkor!

Vandaag hebben we geen foto’s gemaakt dus iedereen moet zich hier zelf maar beelden bij vormen. Wikipedia heeft een interessant artikel in het Engels over raften. Klik hier voor dit artikel. Er staan ook leuke foto’s bij. Bij ons was het meestal minder ruig. In het artikel wordt ook gesproken over de diverse gradaties van wild water. De gids vertelde ons dat wij ‘grade 3’ gevaren hadden met een paar stukken ‘grade 4’-achtig en één echt grade 4 stuk, wat hierboven beschreven is.

Categorieën: Vakantie

3 reacties

Liesbeth · 2011/07/01 op 22:16

Jullie maken het wel echt een sportieve vakantie! Holunder is toch vlierbessenbloesem? Laatste keer dat ik dat dronk vond ik het niet zo, maar misschien is het beter na een dagje raften (en na 100 hoogtemeters zou ik het vast ook lekker gevonden hebben).
Klinkt allemaal spectaculair. Veel plezier nog de komende dagen. Liesbeth

RiAnt · 2011/06/30 op 22:42

Dit doet mij weer denken aan die tocht op de Ardech,die was voor mij ook al spectaculair en voor de rest toen ook denk ik. Gr. Moeder

Marie-José · 2011/06/30 op 18:16

Hallo sportievelingen!

Wat een tempo hebben jullie.
Leuk om jullie avonturen te volgen op deze manier.
Geniet nog even van de laatste dag(en)!

groetjes

MJ

Gesloten voor reacties.