De dag begon met uitleg door iemand van de Bikeschule. Naast tips voor vandaag en morgen hebben we ook gesproken over de tochten die we onder begeleiding gaan maken. Als eerste dinsdag een techniek training gevolgd door een kortere tour en dan later in de week een langere tour met de Ewige Wand! We gaan dat samen doen met een groep van 5 gezellige Nederlanders die hetzelfde arrangement hebben.

Één van de tips, die zelfs met slecht weer nog mooie uitzichten zou bieden vanwege de dan goed gevulde watervallen, was om over de oostoever van de Hallstätter See naar Hallstatt te rijden en daar het Echerntal in te klimmen zover als we wilden en dan via dezelfde weg terug te keren. Het stuk langs het meer was in ieder geval erg fraai met een paar honderd meter over bruggetjes die aan de rotswand bevestigd waren. Daarna volgde het Hallstatt vol met toeristen maar erg pittoresk. Oude gebouwtjes, mooie geveltjes. Op het marktplein van Hallstatt hebben in een Konditorei hartige strudel gegeten. Daarna volgde de klim door het Echerntal. Vanaf zo’n 520m naar uiteindelijk 969m voor Christel en 986m voor mij. Gedurende zo’n 2km ging het met bijna 13% omhoog. Erg steil en echt nog wel even wennen voor ons soort mensen. Gelukkig werd het na de spectaculaire waterval wat minder steil en zeker zo mooi.

Terug bij het hotel hadden we er dik 44km met meer dan 800hm op zitten. Niet slecht voor een eerste dag! De middag afgesloten met onze toekomstige fietsmaatjes op het terrasje van het hotel. Het avondeten was wederom prima. Christel vond het vermeldenswaardig dat ze als voorgerecht een bonensalade had met bonen die niet in het spel Bohnanza voorkomen.


3 reacties

Joris · 2011/06/19 op 13:19

nog andere bonen dan:
Kaffeebohne,
Weinbrandbohne,
Blaue Bohne,
Feuerbohne,
Saubohne,
Brechbohne,
Sojabohne,
Augenbohne,
Rote Bohne,
Gartenbohne,
of Kakaobohne????

RiAnt · 2011/06/13 op 10:48

Ook van ons veel fietsplezier, groeten en laat het allemaal goed gaan met jullie. (ik moeder maak me toch wel een beetje zorgen met die halsbrekende toeren )Dat het daar mooi is in die streek weten wij ook , daar zijn we voor jaren terug ook geweest tot de volgende keer

Liesbeth · 2011/06/13 op 10:31

Lieve Christel en Leon,
Wat een mooie foto’s weer. Jammer dat het zonnetje nog niet schijnt, maar warm krijgen jullie het waarschijnlijk toch wel met al die hoogtemeters. Lotte zou wel daar bij jullie een nachtje willen komen logeren. Anna, en wij ook, wensen jullie nog veel fietsplezier.
Liefs, van ons allemaal

Gesloten voor reacties.