De tocht begon vandaag direct vanaf het hotel met een klim van 8,5km. Op die afstand werd ongeveer 450hm overwonnen, dus al met al een relaxte klim. Deze kwam uit bij een fraaie alm met diverse bloemen en helemaal bovenaan bij een ruïne van een kleine burcht met een zeer fraai uitzicht.

Na de rappe en heerlijke afdaling kwamen we uit bij de Altausseer See waar we een mooi uitzicht over hadden. Vervolgens via een relaxte klim langs een ‘Seilgarten’ (diverse klimroutes tussen bomen gemaakt met touwen ed) naar de Blaa Alm. Een druk restaurant waar veel mensen in klederdracht zaten te eten. Het eten was er overigens erg lekker. Toen we wilden vertrekken begon het flink te regenen dus hebben we met Cappuccino’s (ook ik drink dat sinds kort) gewacht tot het weer ongeveer droog was.

Na deze lange pauze volgde een mooie onverharde afdaling door een hele groene kloof, het Rettenbachtal, waar een riviertje (de Rettenbach) zich wild een weg doorheen baant. Over verschillende bruggetjes en door een heel donker tunneltje werd het dal langzaam breder om uiteindelijk in Bad Ischl te eindigen.

Langs de rivier van Bad Ischl naar Bad Goisern gereden waar de laatste steile klim begon (200hm) gevolgd door een steile spectaculaire en deels onverharde afdaling waarna we weer snel bij het hotel waren.
49km met bijna 1000hm!


 


1 reactie

RiAnt · 2011/06/14 op 22:06

Vader heeft vandaag heerlijke kersen geplukt en we hebben weer flink wat flessen ingemaakt jullie waren er nu toch niet om ze mee op te eten.
Heel veel gr.RiAnt

Gesloten voor reacties.