Dit weekend was het weer eens tijd voor genieten in Restaurant Hotel in Schoorl. We samen met Leny en Mathieu een culinair arrangement gekozen met een 4 gangen menu op vrijdag en een 5 gangen menu op zaterdag. Natuurlijk met overnachting. Mountainbikes mee in de hoop ook nog even te kunnen fietsen.

Het eten was zoals altijd in Merlet bijzonder goed. Die ene Michelin ster die ze al lang hebben, is dik verdiend. Heerlijke en originele gerechten. Geserveerd met mooie goed passende wijnen. Wat kan een mens zich nog meer wensen? Nou, mountainbiken dus. Dat hebben Christel en ik dan ook op  zaterdagochtend gedaan. Schoorl heeft één van de leukste mtb routes van Nederland. Dat hadden we vorig jaar al kunnen vaststellen toen we de route drie keer in een weekend reden. Dat zat er nu dus niet in! Vanwege de droogte van de afgelopen maanden was de route uitzonderlijk zwaar. Hele stukken moesten gelopen worden en de stukken die je kon fietsen (gelukkig toch het merendeel) waren bijna allemaal heel erg zwaar door het zand. Toch blijft de route mooi, maar meer dan één keer zat er voor ons dit weekend niet in.

Zaterdagmiddag zijn we met zijn vieren naar Alkmaar gegaan. Een leuk stadje met veel mooie geveltjes, grachten, leuke terrasjes en leuke winkeltjes. Na een lekker lunch (Nachos Todos voor mij) hebben we wat rond gelopen (ik heb, jawel, nog kleren gekocht) en vervolgens een rondvaart door de grachten gemaakt. Die rondvaart was best aardig en bijzonder vanwege de 20 bruggen waar we voor moesten bukken. Na de rondvaart nog maar een keer een terrasje genomen.

Eigenlijk wilden Christel en ik op zondag nog gaan fietsen (op de weg dan), maar de regen maakte dat niet aantrekkelijk. Daarom maar naar huis gegaan en nog wat nuttige dingetjes gedaan, zoals de fietsen opgehangen en de mtb’s klaar gemaakt (Nobby Nics, Double Defense Snake Skins opgelegd)  voor de vakantie die zaterdag begint!

Categorieën: CulinairVakantie