Vanochtend heerlijke toertocht gereden. De derde alweer in even zoveel weken. Eigenlijk was deze tocht gepland voor 6 december maar vond toen geen doorgang vanwege het winterse weer (er lag toen veel sneeuw hier in Malden). Omdat deze tocht op de ‘homeground’ van de heer B. Vroemen plaatsvindt wordt de tocht door vrienden van Bas en door veel Licht Verzetters ook wel GP Vroemen genoemd. Dat komt mede omdat Bas deze tocht altijd rustig rijdt ;-).

Christel was weer fit genoeg om mee te gaan dus om 9:30 stonden we klaar voor de start evenals een groot contingent Licht Verzetters en aanverwanten. Leuk om te zien dat ook Laura Turpijn nog even de moeite nam om deze tocht mee te nemen. Wij zijn op eigen tempo gestart. Ik ben tot aan de 8e km of zo met Christel meegereden en ben vanaf dat moment op eigen tempo doorgereden. Christel ging toch voor de 33km en ik voor de 45km (eerder 48 trouwens). We kwamen elkaar wel bij de pauzeplaats nog tegen en Christel was een paar minuten voor mij weer terug bij de Veldschuur in Malden waar begin en einde was. De laatste 10km of zo heb ik samen met een groepje van Licht Verzet gereden, waaronder Tineke en Wendy.

Een erg mooie toertocht. Stuk leuker dan in december 2009 toen wij ‘m ook reden. Volgens mij waren er dit keer veel minder stukken vaste route in met een paar echt verrassende stukken. Het was ook flink klimmen. Zo’n 570hm. Zowel korte als lange klimmen kregen we voorgeschoteld. De meeste toertochten kunnen dat helaas niet bieden. Wel waren er veel erg modderige stukken. Was natuurlijk te verwachten met het weer van de afgelopen dagen (tegen het einde van de tocht nog even de zon gezien vandaag), maar het betekende veel glibberen. Ook leuk :-). Gelukkig konden de fietsen na afloop schoongemaakt worden. Sterker nog dit werd door iemand van de organisatie geregeld.

Uiteindelijk beiden moe maar voldaan weer thuis. Mijn teller gaf dik 50km aan. Ook Christel heeft de tocht goed verteerd. Ze had nog wat extra over op het einde.

– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Malden

Categorieën: Mountainbike