De dag begon heel redelijk. Af en toe een zonnetje en weinig wind. Die wind bleef weinig maar zo ongeveer vanaf 35km begon het te regenen. Eerst af en toe een drupje maar allengs regende het steeds harder. De nieuwe regenbroeken (Gore Bikewear) hebben hun vuurdoop (regendoop) gehad en deden hun werk uitmuntend: alleen van buiten nat. Gelukkig was het ook nog soms een kort tijdje droog. Op zo’n moment hebben we heerlijke aardbeien gegeten die we bij het passeren van de grens gekocht hadden.

De route was mooi. Vaak vlak langs de Rur (Roer) en vaak (1/3) onverhard. Dat betekende ook meer en meer modder. De fietsen zijn niet meer schoon ;-).

Lunch was in Hilfahrt. Het eerste etentje in Duitsland werd door Christel gelijk aangegrepen om een lekkere Zigeuner Schnitzel naar binnen te werken.

Route was vandaag maar 73km. Om 10:15 vertrokken en om 16:30 gearriveerd in Stadhotel Juelich. Maar 17,6 km/h gemiddeld :-(.

Categorieën: Onderweg

3 reacties

Marie-José en Ron · 2009/06/08 op 14:18

Hee hallo sportievelingen!

Petje af hoor, al zijn jullie nog maar net op weg.
Ook hier is het wisselvallig, zon , regen en iets er tussenin.
Wij vieren nog even kermis en zullen op een goede afloop van jullie fiets-avontuur proosten!

Veel succes gewenst en groetjes vanuit Sevenum!!!!

Nicole · 2009/06/08 op 10:41

Hee hallo fietsers

Hier hebben we gisteren ook een paar flinke stotrbuien gehad, in een van die buien zaten Joris en Jurre. Jurre heeft de grootste lol gehad in de regen, lekker door de plassen lopen en lekker nat worden was blijkbaar een groot feest voor hem. Tja goedkoop vermaak zullen we maar denken, Jurre was op de terug weg van de kermis en wilde echt niet in een atractie (NEEEEEEEEEEE), touwtje trekken durfde hij nog net ;).

Veel plezier op de fiets.

groetjes uit Eindhoven

Liesbeth · 2009/06/07 op 21:21

hi there, of beter gutenabend,
Vanmiddag hadden wij al medelijden met alle mensen die in een open auto reden en hoopten we nog dat het in Duitsland beter zou zijn. Maar helaas hebben ook jullie regen gehad. En dan vind ik 73 km fietsen overigens nog best wel een end (eigenljk ook zonder regen nog wel). Wij hebben in totaal vandaag zo’n 200 km afgelegd, maar dan wel met de Jaguar. De 6 uren waren leuk en het ging ook nog vrij goed ook. Uiteindelijk zijn we 7e geworden. Olivier vond het helaas nog niet altijd leuk (hij heeft vanmiddag meegereden), dus volgende keer toch maar iets anders verzinnen.
Jullie veel plezier toegewenst met de resterende 900 km! Groetjes, AJOL&L

Gesloten voor reacties.