Van Bad Krötzingen naar Basel, 78 kilometer en 1000 hoogtemeters. 

Als we dit schrijven zitten we in de nachttrein van Basel naar Arnhem. De bedoeling is om vanaf Arnhem naar huis te fietsen. Zouden we ook de trein kunnen nemen, maar we vermoeden dat we dan wel behoefte hebben aan even de benen strekken. 

We fietsten vandaag bij het best mogelijke fietsweer (net boven 20 graden en veel zon) een juweel van een route. Natuurlijk weer veel wijnbergen en mooie dorpen. Deels ging de route over de flanken van het Zwarte Woud. Er werden daarom ook meer hoogtemeters afgewerkt. En eindelijk kwamen we boven het niveau van Zuid Limburg uit voor wat betreft de hoogte van onze route. Natuurlijk zijn de heuvels of lage bergen om ons heen echt wel hoger maar we kwamen niet vaak boven de 350 meter. We hadden het idee dat we heuvel op fietsten, daarna zoef naar beneden en dan weer heuvel op. Dus eigenlijk trapten we alleen omhoog! 

We kwamen laat en moe aan in Basel waar onze trein om 22:33 zou vertrekken (en dat deed ie ook met Zwitserse precisie). Oorspronkelijk bedachten we nog een stukje van Basel te bekijken en in het centrum te eten maar het leek ons toch handiger om gelijk naar het station te gaan. Een goed idee want zo konden we naar het station fietsen terwijl het nog licht was. Daar na enig zoeken de fietsen in een fietsenstalling geplaatst (hier Velopark genoemd) en snel een restaurant opgezocht. Na een lekker soepje en idem schnitzels (van Zwitsers behapbaar formaat) hadden we weer een beetje energie. 

De trein stond een half uur voor vertrek al klaar, wat wel handig was om uit te zoeken waar we de fietsen moesten stallen en waar we zelf moesten zijn. Het is een héle lange trein en slaapcoupé en fietscoupe liggen nogal ver uit elkaar. Morgenvroeg op tijd naar de fietsen toe! (Met elk 3 fietstassen door de smalle gangen met waarschijnlijk volop mensen op weg van en naar wc en mini washok.)

We kijken in ieder geval voldaan terug op een hele mooie week fietsen. Een fraaie en afwisselende route, goede hotels, lekkere wijntjes, lekker eten. Kortom: het was weer een fijne vakantie.

Download file: Bad_Kr_zingen_Basel.gpx

1 reactie

RiAnt · 2022/09/12 op 09:51

Weer veilig thuis denk ik , welkom….

Gesloten voor reacties.