Dit jaar gaan we fietsen in Oostenrijk. De bedoeling is dat we een rondje oostelijk Oostenrijk doen. We fietsen vanaf Au an der Donau bij Linz door het Ennstal zuidwaarts. Daarna stukje naar het oosten en weer verder naar het zuiden tot ongeveer aan de grens met Slovenië. Die volgen we dan in oostelijke richting tot ongeveer aan de grens met Hongarije. Daarna gaan we noord, noord-oostelijk richting Bratislava in Slowakije en tenslotte langs de Donau en via Wenen weer terug naar Au an der Donau. We hebben de route samengesteld aan de hand van stukjes route uit het routeboekje Midden-Europa 1 van Paul Benjaminse.

De totale route is ongeveer 1050 tot 1100 kilometer. We starten zondag met fietsen en als alles goed is fietsen we donderdag 7 juli weer Au binnen. Mocht het wat tegen zitten dan kunnen we er altijd voor kiezen om een stukje met de trein te doen, maar hopelijk is dat niet nodig. We beginnen rustig aan, met niet te veel kilometers per dag. Het wordt namelijk erg warm, met name op zondag. Sommige sites laten de temperatuur daarna dalen tot zeer aangename niveaus en sommige sites houden het nog op tegen de 30 graden. We merken het wel en passen er ons ritme op aan. Vroeg fietsen, kort fietsen, lang fietsen, we zien het wel. Het hotel aan begin en einde is geboekt. De auto mag er blijven staan. Verder hebben we nu alleen het hotel voor zondagavond geboekt, dus na de eerste etappe. De rest boeken we “as we go”.

De tassen zijn nu gepakt, de GPS tracks staan op Garmin en iPhone. Zo dadelijk nog een theetje drinken en een beetje op tijd naar bed. Hopelijk lukt het dan om op tijd in de auto te zitten.

Categorieën: Vakantie

2 reacties

Leny Wijts · 2022/06/18 op 17:08

Heel fijne vakantie. Geniet ervan.

RiAnt · 2022/06/18 op 01:53

Goede reis en heel veel fietsplezier !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.