Vandaag onze eerste skidag van deze wintersport. Wim, die zondag al gearriveerd was, had ons al de tip gegeven om te gaan skiën op de Seiseralm (Alpe di Suisi). Die tip hebben we dus maar opgevolgd, want Wim kan het weten. Vanochtend eerst de skipassen geregeld (10 dagen, jippie!) en langlaufles voor vrijdagochtend, want we willen ook nog een paar dagen langlaufen op de Seiseralm.

En het was een heerlijke zonovergoten skidag. Kaiserwetter noemen ze dat hier in de bergen. Op de Seiseralm liggen eigenlijk alleen maar gemakkelijke pistes, blauwe en rode, maar of rood niet eigenlijk blauw moet zijn? Erg relaxed en helemaal passend voor een eerste dag. Heel geschikt om er weer even in te komen, ook voor wat betreft het oriënteren in een skigebied, wat aanvankelijk wat moeizaam ging. Landschappelijk is het overigens echt ongelooflijk mooi op de Seiseralm, met allerlei hoge Dolomietentoppen om de Seiseralm heen. Onze eerste lunch was gelijk in het zonnetje en later op de middag hebben we nog een Latte Machiato genoten op een zonnig terras. Het skiën ging heel erg lekker. Lekker soepel en zonder enige problemen.Alsof we gisteren nog op de latten stonden.

Overigens zijn de faciliteiten hier helemaal prima. In Ortisei een roltrap van de hoger gelegen delen naar het centrum en een transportband naar Seceda. Wij hebben het al helemaal gemakkelijk, een shuttle vanaf het hotel naar de Seiseralm ligt of naar de Seceda lift. Ook op de Seiseralm waren  opvallend goede faciliteiten, waaronder achter elke sneeuwhoop een bar of restaurant en een korte transportband om te veel ‘prikken’ te voorkomen.


3 reacties

Anna · 2016/03/03 op 20:54

Anna vindt de arreslee met paardjes erg leuk!

Liesbeth · 2016/03/02 op 22:36

Ziet er fantastisch uit! Hopelijk blijft het zo’n zonnig weer. (En neem de zon vervolgens dan maar mee hier heen, want vandaag was een dag met veel buien en buitjes.)

Leny · 2016/03/02 op 13:58

Inderdaad een mooie omgeving. De latte ziet er heerlijk uit, maar de chocolade taart vind ik nog beter uitzien 😉

Gesloten voor reacties.