Gisteren wederom een hele zonnige skidag. Dit keer een combinatie van Seceda, Santa Cristina en Wolkenstein. Na de relaxte pistes van de eerste dag, nu wat steilere pistes. Bovenaan de Seceda lift liggen een aantal mooie brede pistes, inclusief een korte zwarte piste die heel goed te doen was. Na hier een tijd geskied te hebben en lunch te hebben genoten, hebben we de dalafdaling naar Santa Cristina gedaan. Die was beneden al behoorlijk zacht geworden. Hierna nog heel wat mooie, soms lastige, soms gemakkelijke pistes gedaan boven Santa Cristina en boven Wolkenstein. We zijn geëindigd met de dalafdaling naar Santa Cristina, de Saslong. Je kunt kiezen tussen een rode en een zwarte variant. De zwarte is beduidend steiler, maar ook minder druk en daardoor minder sneeuwbulten. We kregen de tip van Nederlanders in de lift om zwart te kiezen. En we kregen geen spijt, een lekkere piste die weliswaar op sommige punten wat ijzig was maar vanwege het gebrek aan sneeuwhopen verder juist goed te doen. In het totaal ongeveer 35km geskied. Maar mooi op tijd terug in het hotel om nog even te douchen voordat we een drankje gingen doen met Wim waar we mee afgesproken hadden. Gezellig!

Toen we ’s avonds zaten te eten begon het voorzichtig, en in het begin nat, te sneeuwen. Dat werd echter steeds meer en steeds minder nat. En vanochtend bleek er een flink pak sneeuw te zijn gevallen. In Ortisei zo’n 10cm, elders en op de berg meer dan 30cm. En het ging een goed deel van de dag door met (heel licht) sneeuwen. Hierdoor was het zicht niet al te best en door de poedersneeuw waren de pistes best zwaar. Je krijgt dan namelijk heel snel sneeuwhopen op de steilere stukken. Dat hebben we gemerkt. Daardoor was het vandaag best een zware dag. Maar natuurlijk hebben we heerlijk geskied. Dit poedersneeuw is ook weer heel lekker, zeker op de meer maagdelijke stukken. We hebben ook een stuk off-piste gedaan waar we bijna tot aan de knieën in de sneeuw stonden op enig moment. En we hebben een paar hele mooie pistes gevonden die heel mooi langs de rots wanden en tussen losse rotsen door slingeren. We hebben grofweg geskied tussen Santa Cristina en het Sellerjoch. We willen hier volgende week terugkomen op een dag dat het zonniger is. Eens kijken of dat er inzit, want we hebben genoeg ideeën om hier te skiën. Maar nu eerst drie dagen langlaufen. Eens kijken hoe dat bevalt.


1 reactie

Hein · 2016/03/04 op 12:11

“Wolkenstein” klinkt als het hoofdkwartier van een James Bond schurk.

Gesloten voor reacties.