Voor de 2e keer meegedaan aan de Hel van Groesbeek. Wordt natuurlijk ook gesponsord door mijn bedrijf Aia. Nou ja, “mijn”, had ik het maar niet moeten verkopen aan Kofax. Er deden weer heel wat mensen mee als gasten van Aia. Aan alle afstanden, 35km, 70km en 105km. En alhoewel ik vorig jaar nog enthousiast riep dat ik dit jaar voor de 70km zou gaan, ben ik toch maar verstandig geweest en heb gewoon de 35km gereden. Ik heb vele honderden kilometers minder op de mountainbike gezeten dan vorig jaar. Iets met bedrijf verkopen en zo.

Uiteraard weer met de fiets naar de start waar even later ook Jeroen van Aia en Nard, een sportieve neef van Christel, zich bij mij voegden. We startten dit keer achteraan omdat de 35km een aparte starttijd had. Erg fijn omdat daarmee de bottlenecks van vorig jaar vermeden werden. Hoe dat op de andere (veel drukkere) afstanden was, geen idee. Het begon erg zwaar op de motorcross baan. Door de regenbui van gisteren was de ondergrond erg “zuigend” geworden wat de eerste kilometer erg zwaar maakte. Hierna liep het eigenlijk wel gelijk lekker. Zowel de snelle afdalingen als de steile klimmetjes gingen prima. Veel voordeel gehad van mijn nieuwe 29er mountainbike. En op de steile klimmen niet te veel last van mijn SRAM X1 (zwaarder dan mijn oude bike, want maar één blad voor). De route was wederom mooi, uitdagend en zwaar. Ik kwam eigenlijk overal goed boven en beneden. Ik moest alleen een keer even van de fiets voor een lastige wortel waar ik al een paar keer lelijk over gevallen was in trainingen en helaas viel onderaan de wortelklim iemand direct voor mij die daarmee het begin van de klim direct blokkeerde. Toen maar naar boven “gerend”. Na 2 uur, 13 minuten en nog wat kwam ik over de finish. Paar minuten meer dan vorig jaar, maar er zat nu ook 50 hoogtemeters extra in en vorig jaar was ik veel beter getraind. Jeroen en Nard waren heel veel sneller. Jeroen in 1 uur en 50 minuten en Nard in 1 uur en 49 minuten. Daarmee was hij vast de snelste of met van de snelste van Aia.

Kortom: wederom een geslaagd event! Christel heeft veel foto’s gemaakt, zowel bij de start als onderweg. Misschien dat ze volgend jaar wel zelf rijdt en heel misschien ga ik dan voor twee rondjes.

Categorieën: Mountainbike

1 reactie

Michiel Bok · 2015/04/16 op 16:18

Hoi Leon,

Ik heb zondag als gast van AIA de 70 km gereden.

Bij deze wil ik AIA nog bedanken voor de prachtige marathon; super georganiseerd!

Met vriendelijke groet,

Michiel

Gesloten voor reacties.