We hebben dit Pinksterweekeinde samen met mijn zus en zwager doorgebracht in Hotel-Restaurant Merlet in Schoorl, Noord Holland. Uiteraard om heerlijk te eten in het restaurant, dat niet voor niets een Michelin ster heeft, maar ook om weer eens uitgebreid bij te praten met Leny en Mathieu. En als je dan in Schoorl bent dan kunnen we het niet nalaten om ook nog de mooie natuur in het duingebied te genieten.

Zaterdag halverwege de middag arriveerden we in Schoorl. Tegelijkertijd met Leny en Mathieu. Hoe is het mogelijk! Na eerst gezellige wat gedronken te hebben in de lounge zijn Christel en ik nog een stukje gaan hardlopen. We kozen hiervoor de Roet Route uit vanuit het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Inclusief aanlooproute ongeveer 7km. En wat een mooie route! Op en af, door bos en duin. Bospaden, zandpaden, trappen en nog een duin naar beneden afrennen door het mulle zand. Heerlijk! Een lekker begin. Hierna was het 4 gangen diner natuurlijk helemaal verdiend. En het was als vanouds weer heel erg lekker.

Op zondagochtend zijn Christel en ik op tijd opgestaan om te gaan mountainbiken. Want Schoorl heeft natuurlijk één van de leukere vaste routes van Nederland, wat we een paar jaar geleden al eens hadden ervaren, en dus de mountainbikes achterop de auto meegenomen. De hele ochtend heerlijk gereden in heel zonnig weer. En wat een leuke route. Op en af, over bospaden en door zandbakken. Steile klimmetjes en heftige afdalingen. Drops (filmpje!). Alles wat een MTB route leuk maakt zit in deze route. De club die de route onderhoudt heeft op twee plekken zelfs een bruggetjes over een hek geplaatst (zie foto’s). Daar waar je bij andere routes door een poortje moet kun je hier dus erover heen! Veel leuker. Zo leuk dat we de relatief korte, want maar krap 15km, tweemaal hebben gereden. En twee keer is dan ook wel genoeg. Zo vermoeiend is die dan ook wel weer. Terug in het hotel snel even gedoucht en toen met zijn vieren in de brasserie van het hotel lekker geluncht. Er bleef gelukkig ook nog voldoende tijd over om in Bergen aan Zee een stukje over het strand te wandelen en een drankje te genieten in een strandtent. En dan was het 5 gangen diner ’s avonds natuurlijk ook weer helemaal de moeite waard. Even geleden dat ik zo lekker gegeten (en gedronken) heb.

Vandaag wilden we eigenlijk nog een duurloop door de duinen gaan doen, maar helaas heb ik een pijnlijke hak. Hoop dat het niets ernstigs is. Ik denk dat het veroorzaakt is door het wandelen over het strand op niet al te beste schoenen (om te wandelen dan). In plaats hiervan nog wat rondgelopen door Schoorl en geëindigd op een terrasje met een kopje koffie en gebak. Een mooi alternatief voor lunch.