(Geschreven door Christel)

Heute ruhetag! Eerst rondleiding gedaan door de salzwelt: een mijnenstelsel waar al 7000(!) jaar zout wordt gewonnen. Uitleg en korte film en lichtshow onderweg waren al leuk maar wat het extra leuk maakte waren de twee glijbanen onderweg. De langste 65 meter en met tijdmeting! Ik ging 22 km per uur. Je kreeg een overall aan om je kleren niet te beschadigen. Wat ook nog leuk was: de mijn uit ging schrijlings zittend op een bankje op kleine treinonderstellen gemonteerd, door een tunnel van 400 meter lang die net breed genoeg was en niet hoog genoeg om er doorheen te kunnen lopen.

Buiten langs het pad terug nog wat uitleg gelezen, exhibitie van oude graven bekeken en genoten van de uitzichten.

Toen door Hallstatt heen gewandeld. Eerst over een smal straatje wat hoger op de helling met leuke huizen. Daarna naar beneden via trappen met aan twee kanten huizen en overdekt met een houten dak en af een toe een raam tussen de huizen in met uitzicht naar buiten. Op een schilderachtig pleintje op het terras genoten van koffie met gebak (Esterhazy, voor de kenners; voor mij om te onthouden!). Tot slot via de hoofdstraat vol met winkeltjes met soms erg mooie spullen terug naar de auto.

Niet dat ik vaak zonder Leon vakantie wil vieren maar 1 zo’n dagje helemaal doen waar je zelf zin in hebt pakte vandaag bijzonder lekker uit.

Categorieën: Vakantie

1 reactie

RiAnt · 2011/06/17 op 21:47

Leuk Christel, dit hebben wij ook gedaan toen we daar waren, mooi om dit weer te zien, gr. Moeder

Gesloten voor reacties.