Vandaag hebben we opgesplitst. Christel wilde het na de zware tocht van gisteren wat rustiger doen. We hebben tenslotte nog twee weken te gaan en willen nog heel wat fietsen. Omdat vandaag een tocht met gids op het programma stond konden we ook prima opsplitsen. Ik dus biken en Christel sightseeing.

Lekker toeren in de bergen met dezelfde groep als dinsdag wederom onder begeleiding van Elke. Het weer leek niet mee te werken maar het is de hele dag droog gebleven en uiteindelijk werd het zelfs heel mooi weer. In de mist geklommen over brede en grotendeels niet al te steile en niet al te moeilijke schotterwegen naar de Hütteneckalm op 1250m hoogte. We kwamen van ongeveer 500m hoogte dus moest er flink geklommen worden. Op de alm lekker knus geluncht. Het restaurantje was een minihut maar wel erg gezellig.

De afdaling na de lunch begon over redelijk goede maar wel steile en stenige bospaden. Na enige tijd kwamen we bij een splitsing. Een deel van de groep ging over het bospad verder en een deel, waaronder ik, kozen voor de trail. Die bleek ontzettend leuk maar ook lastig door de vele natte en dus glibberige stenen. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Ewige Wand die we nogmaals bezocht hebben. Ook de afdaling daarna ging voor de liefhebbers over trails. Super! En het ging mij wederom goed af. In deze groep was ik, ahum, de beste daler!

Na de trails nog een aantal kilometers naar het hotel gefietst waar we aan de slag moesten om de fietsen schoon te maken. Die waren namelijk ontzettend smerig geworden. Misschien is dat nog wel op de foto te zien. Uiteindelijk weer dik 40km met meer dan 1000hm. Tenslotte lekker in de tuin van het hotel gezeten en gekletst met de groep Nederlanders uit Mijdrecht. Ook Christel heeft een leuke dag gehad, waarover meer in de volgende post.

Morgen gaan we naar ons volgende hotel. Deze week heb ik dik 210km gefietst met ongeveer 4700hm. Pfff.