Vandaag dan toch een hele echte ruhetag. Van ons eerste hotel naar ons tweede hotel, Tauernhof, in Flachau gereisd. Een korte trip die niet langer dan één uur en een kwartier duurde.

De ontvangst in ons hotel was alleraardigst. Al snel bleek waarom dit een sport hotel heet. Alles is op de sportieve vakantievierder ingericht. Op de eerste plaats biken maar ook andere sportieve activiteiten worden direct vanuit het hotel georganiseerd (denk aan Raften, Zorbing, inline skating tochten/introductie cursussen, wandelingen, beach volleybal en nog heel veel meer). Bij het hotel hoort ook een Funsport hal waar onder andere een grote trampoline staat die Christel even moest uitproberen. Ook het culinaire deel is afgestemd op de sportieveling. O.a. met een sappenbar waar je de hele dag drankjes vandaag kunt halen. Zelfs een uitgebreide lunch, uiteraard met pasta, is onderdeel van het arrangement. En als klap op de vuurpijl staat op de badkamer een weegschaal (nee ik zeg niet hoeveel wij wegen!).

We zijn nog even Flachau ingelopen waar bijna alles dicht was. Zaterdagmiddag gaat Flachau blijkbaar op slot. Met het druilerige weer maakte het een beetje trieste indruk. Met het (veel) mooiere weer dat voorspeld is zal dat wel snel veranderen. Leuk om te zien trouwens dat Liesbeth haar eigen bar heeft in Flachau. Heeft ze ons nooit verteld!

Nog een leuk weetje voor ski fans: Flachau heeft een Hermann Maier Platz. Flachau is de geboorteplaats van de ‘Herminator’.

Morgen weer biken!

Categorieën: Vakantie