Na drie dagen intensief biken was het vandaag tijd voor een rustdag. Voor ons betekent dat doorgaans een dagje wandelen. In het arrangement was daar ook in voorzien middels een zogenaamd Bike Away ticket. Een kaartje voor de lift naar de Krippenstein in het Dachsteinmassief.

Bovenop de Krippenstein zijn een aantal fraaie uitzichtpunten waaronder de zogenaamde 5fingers. Mooie uitzichten op de dalen rondom en op het Dachsteinmassief zelf met zijn gletscher. De Krippenstein is ook een startplaats voor parapenters. Altijd leuk om te zien. Na het uitzicht genoten te hebben zijn we begonnen aan onze wandeling. De Heilbronner Kreuz Runde. Van de Krippenstein via een mooie route een een karststeen landschap naar het Heilbronner Kreuz en dan via een veel groene route door allerlei kleine dalen en valleitjes naar de Gjaidalm. Een wandeling van 10 à 11km met maar weinig hoogtemeters waarover we ongeveer 2,5 uur deden. Met wat snackpauzes een lekker relaxte middagbesteding.

Aan het einde nog even gejausd bij de Lodge op de Krippenstein. Voor vanavond staat het a la carte restaurant van het hotel op het programma. Het menu ziet er goed uit en dus willen we dit een keer proberen als alternatief voor het halfpension.

Categorieën: VakantieWandelen

1 reactie

Marie-José · 2011/06/15 op 18:14

Hallo luitjes,

Nou, dat ziet er weer erg sportief uit. Mooie omgeving uitgezocht!
Veel plezier nog en fiets ze!

groetjes, MJ en Ron

Gesloten voor reacties.