Half tien verzamelen voor de eerste dag met gids. De ochtend techniek training en de middag een korte tour.Als gids deze week mogen we gebruik maken van de diensten van downhill worldcup rijdster Elke. Elke mag gids zijn voor een groep van 7 Nederlanders en 1 Duitser (of Oostenrijker).

De techniek training vond plaats op een grasveld ergens op de berg. De training was erg gevarieerd en er zat bijna alles in: omhoog rijden, omlaag rijden, remmen, snelle bochten, langzame ultra-korte bochten en tenslotte een aantal variaties op springen met de fiets. Leerzaam en erg leuk ondanks wat regen. We hebben allebei weer flink bij geleerd en we scoorden toch zeker een dikke voldoende en op onderdelen erg goed. Vervolgens in Bad Goisern bij een Konditorie geluncht.

Na de lunch een korte tour: de Ewige Wand! Een echte highlight voor mountainbikers in Salzkammergut. Eerst 300hm overwinnen en dan puur genieten op een pad uitgehakt in de rotswand met een fraai uitzicht. Na de Ewige Wand een ontzettend leuke technische afdalingen. Veel stenen en rotsblokken. Als toetje mochten diegene die het aandurfden nog een stukje steile en erg gladde trail proberen. Die uitdaging werd alleen aangegaan door Sjaak en mij. Het tweede stukje van deze trail werd ook door Christel gereden. Super leuk en het ging allemaal erg goed.

Beneden in het dorp even snel een nieuwe zonnebril voor mij gekocht. De oude was ik op zondag al ergens kwijt geraakt. Teruggegaan naar onze lunchplek om daar te genieten van twee cappuccino’s met twee stukken gebak naar keuze voor EUR 5,40 (totaal)! Na het avondeten, wat wij tot het toetje buiten hebben genoten, hebben we nog samen met de andere Nederlanders filmpjes (van de action cam) bekeken en foto’s uitgewisseld.


1 reactie

Liesbeth · 2011/06/15 op 21:12

Hoihoi,

Leuk zo’n foto waar jullie weer eens samen op staan.
Waarschijnlijk wordt het voor ons eind juli ook een huisje in Oostenrijk, dus met jullie foto’s kom ik al lekker in de vakantiestemming.
Groetjes weer, Liesbeth

Gesloten voor reacties.