Gisterenavond had ik mbv Garmin Basecamp en wat gedownloade tracks een route samengesteld. Die bleek erg mooi maar ook erg zwaar.

Om te beginnen lekker 5km warm draaien langs de Halstätter See om dan bij Gosaumühle in de richting van Gosau te draaien. Al snel verlaten we het asfalt voor een verschrikkelijke klim. Steil, veel hm (200m) in korte tijd dus, en op een heel stenig pad. Alle aandacht nodig om niet weg te slippen. Hierna een stukje asfalt en een heel erg mooi stuk langs de Gosaubach voorbij Gosau naar Hintertal. Daar hebben we de Seekar-Runde in omgekeerde richting opgepikt. Langs de Hinterer Gosausee en uitkomend bij de Vorderer Gosausee. Dat alles meestel geleidelijk klimmend (maar soms brutaal steil omhoog). De Vorderer Gosausee ligt 400 meters hoger dan de Halstätter See. Bij de See lekker pasta gegeten op een terrasjes. Broodnodige energie voor de volgende klim.

Na de pauze ging de route eerst een stukje langs de See om vervolgens een aantal kilometers lang te klimmen naar 1428m. Bijna 500 meter hoger dan de Vorderer Gosausee. Na de (gelukkig geleidelijke) klim volgde een heerlijke afdaling, met nog één stuk steil omhoog gedurende 200m, over onverharde bosweg tot aan de asfaltweg in het dal. Verder over de asfaltweg omlaag naar de Halstätter See. Heerlijk zoeven over de weg. Met snelheden tot meer dan 55 km/h.  Op de weg terug gestopt in Steeg (begin van de See) om nog een Eiscaffee en een Waldfrüchten coupe te verorberen. We vonden dat we die wel verdiend hadden!

Een route van bijna 52km met ongeveer 1100hm. Meer dan genoeg! Doodmoe maar tevreden.