Vandaag zijn we naar ons tweede hotel gereisd in Cazalla de la Sierra. Via de toeristische route door wat typisch Spaanse niet-toeristische dorpjes en over een 50km lange eenzame, smalle, kronkelige maar o zo mooie bergweg. Voordat we daar aan begonnen hebben we op advies van Lucy, van ons hotel in Alajar, een korte maar mooie wandeling gemaakt langs een riviertje op de grens van de Sierra de Aracena en de Sierra Norte.

Vervolgens in een dorpje geluncht waarbij ons gebrek aan kennis van de Spaanse taal pijnlijk duidelijk werd. Op de valreep kon voorkomen worden dat Leon een ondefinieerbare schotel met kikkererwten kreeg die zelfs Christel vies vond (er zat vreemd vet vlees doorheen met een typische onaangename smaak). Voor Leon hadden ze als alternatief een Carpaccio. Vonden we al vreemd in zo’n simpel en Spaans tentje. Het bleek dan ook om Gazpacho te gaan. Al even vies. De gevulde van het hoofdgerecht met frietjes was gelukkig wel ok.

In Cazalla aangekomen bleek onze Agritourist Las Navazuelas helemaal top te zijn. Mooie kamer, super mooie ligging en een zwembad met een fraai panorama. We hebben nog twee uurtjes aan het zwembad gelegen en met medegasten gekletst. Ook allen wandelaars. Daarna gaan eten in Cazalla. In de straatjes in het centrum kwamen we mannen te paard tegen. Gewoon als vervoermiddel. We zagen ook nog een ouderwetse lotenverkoper. Allemaal charmante anachronismen.

Location:Calle de San Luis Gonzaga,Cazalla de la Sierra,Spain

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Liesbeth · 2010/09/28 op 22:55

Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!
Wederom foto’s om van te watertanden, alhoewel ik de ‘gezelligheid’ wel wat mis erop. Zo’n zwembad ziet er toch wat leuker uit als er wat (liefst mooie) mensen bij of in zitten.
Gaan jullie ook nog paardrijden (of ezeltje)?
Lotte verheugd zich er nog steeds erg op om bij jullie te komen logeren.
Efteling staat nu op 16 oktober gepland.
Tot gauw weer, Liesbeth

Gesloten voor reacties.