Rudi en Helga werden voor het eerst gespot tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Hippach. Om precies te zijn: in 2002 door Nicole en Leon vanuit een stoeltjeslift. Rudi is een Oostenrijkse Sneeuwbuikschuiver en Helga, het vriendinnetje van Rudi, een Oostenrijkse Sneeuwhopper. Uiterst zeldzame soorten die de laatste jaren alleen waargenomen zijn door Nicole en Leon. Meestal vanuit een stoeltjeslift. Nicole heeft ze onlangs in Eindhoven gezien. We denken dat ze op vakantie waren. Gisteren werden ze weer gezien. Eerst de sporen in de sneeuw. Die zijn nog niet zo eenvoudig te herkennen tussen al die andere dierensporen in de sneeuw. Ze hebben echter specifieke kenmerken die alleen door Nicole en Leon herkend kunnen worden.
Rudi en Helga leiden zo’n beetje het leven van mensen al zijn het extreme levensgenieters. Gisteren lag Helga bijvoorbeeld te zonnen in een charmante bikini op het dak van een skihut. De gasten in de hut hadden geen idee! Rudi wuivde Helga koelte toe door middel van een dennennaaldentak. Daarbij droeg hij een stoere bloemetjes bermuda. Beide genoten ze van een kopje Jagathee. Dit verrast ons niet daar ze erg goed tegen de kou kunnen. Veel beter dan wij mensen. De vele foto’s die we van en met Rudi en Helga hebben proberen te maken zijn allemaal mislukt. Ze zijn namelijk en verlegen en heel snel. Op hun snowboards schieten ze er zo vandoor. Opvallend blijft dat ze ieder jaar in een ander skigebied te vinden zijn waar wij toevallig ook zijn.

Categorieën: Onderweg

1 reactie

Liesbeth · 2010/01/21 op 23:02

Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje van het voltallige thuisfront (vader en moeder zijn al hier, morgen oppasdag). Moeder wil graag wat meer achtergrondinformatie over Rudi en Helga. Als een foto niet lukt misschien toch maar een tekening maken (morgen schetsblok mee). Verder graag wat nadere details (lengte, gewicht, eetbaar?, aaibaar?, stamboom?, voorkeur voor tropische outfits of ook wel eens in lederhosen gesignaleerd? (sexy benen?), merk snowboard, wat eten ze?, etc.). We zijn erg benieuwd.
Verder willen jullie er vast nog niet aan denken, maar toch alvast een fijne thuisreis toegewenst (mochten we het morgen vergeten). Heel veel groetjes, Moeder en Liesbeth

Gesloten voor reacties.