Zoals wel vaker wilden we het einde van de vakantie nog even uitstellen. Dus besloten we vanochtend nog wat te gaan doen. We overwogen eerst om een paar uurtje te gaan skiën maar omdat we geen trek hadden in de minipiste van Niederthai en ook de pistes van Hochötz wel gezien hadden zouden we naar Kuhtai moeten uitwijken. Op zich waren en zijn we wel nieuwsgierig naar de pistes daar maar dit zou flink wat extra reistijd betekenen. Kuhtai ligt namelijk ver een zijdal van het Ötztal in. Maar heel veel tijd hadden we nu ook weer niet want we wilden in ieder geval bij daglicht de Fernpass over. Omdat het gesneeuwd had en nog door zou sneeuwen op de pas leek ons dat wel verstandig. Daarnaast was het een koude dag en in het hooggelegen Kuhtai zou het dan al helemaal koud zijn. Dus verkozen wij te wandelen. Wij liepen de Tauferberg Runde die ons zowel door Corine en Fred was aangeraden als door de hoteleigenaresse Steffi.

Even voor 10:30 hadden we alles ingepakt en vertrokken we voor de wandeling. Die was weer erg fraai. We liepen door een mooi, sprookjesachtig, bos. Groene struiken en naaldbomen onder een zachte witte deken en her en der stoere grote rotsblokken vormden het decor van de wandeling. We liepen deels over smalle kronkelende en soms steile paadjes. We hadden op de meeste stukken verrassend veel grip en op die paar plekken waar dat iets minder was waren bomen of zelfs een balustrade aanwezig om ons aan vast te houden.

We verlengden de route naar Jausenstation Wiesle waar we voor de lunch wilden neerstrijken. Helaas was er geen plaats voor ons in de herberg, maar wel in de stal ?. We zaten in een half open houten gebouwtje. Gelukkig konden we ons wikkelen in dekens om het nog een beetje warm te hebben. De temperatuur kwam namelijk vandaag niet boven de -9 uit! Na de pauze was het nog maar 2,5 kilometer, aanvankelijk nog stijgend maar daarna alleen maar dalend, terug naar het begin. We liepen in het totaal 8,5 kilometer met 260 hoogtemeters; helemaal in de sneeuw.

Op de terugweg zijn we nog gaan shoppen bij een supermarkt in Umhausen. We willen altijd kruidenthee kopen als we in Oostenrijk zijn. Die is lekkerder dan de kruidenthee die je in Nederland kunt krijgen. We vonden ook nog een pot pruimenjam waar we nog wel een plekje voor hadden in de auto. Daarna reden we naar en over de Fernpass. Het was opvallend rustig op de weg en de weg over de pas was ook mooi sneeuwvrij. Na de pas veranderde dat al snel. De weg was vaak besneeuwd met alleen de bandensporen min of meer vrij van sneeuw. Gelukkig was het niet glad. Ook de autosnelweg in Duitsland was niet sneeuwvrij en het sneeuwde ook, weliswaar licht, maar voortdurend. Rustig rijden was dus het devies. We waren sowieso al van plan, vanwege ons gewandel, een hotel te pakken. Nu was dat al helemaal fijn. Kort na 18:00 arriveerden we bij Landgasthof Krone in Wullenstetten, een klein stukje onder Ulm.

We aten in het restaurant van het hotel. En dat was me toch een aangename verrassing. Werkelijk verrukkelijk eten en een hele fijne bediening door de hoteleigenaar. Na veel vlees, en vooral veel wild, hadden we onze zinnen gezet op een lekker stukje vis en dat kregen we! Een heerlijk stukje Zeeduivel met een overheerlijke kruidenrisotto. Hierna namen we elk een kopje thee waarbij ik eindelijk mijn glaasje Sambuca dronk. Die hadden ze namelijk in Falknerhof niet. Christel vroeg of ze heel misschien een pruimenlikeur hadden. Die hadden ze niet maar ergens toverden ze een Pruimenschnapps tevoorschijn. Uit zo’n klein proefflesje. Volgens de hoteleigenaar had dat flesje op Christel gewacht. Dat is dan de eerste Schnapps die op Christel wacht! Het was niet helemaal Christel’s idee maar ze vond de Schnapps best lekker. En na de thee hebben we ons toch nog laten overhalen om een dessert te delen. Alweer heel lekker. Dit is zeker een adresje om te onthouden!

Hopelijk is het morgen wat beter op de weg. In ieder geval rijden we dan helemaal bij daglicht. We hopen aan het eind van de middag thuis te zijn en dan zit deze leuke vakantie er echt helemaal op!


2 reacties

RiAnt · 2023/01/22 op 00:30

Wat een plaatjes….morgen goede reis met hopelijk niet te veel sneeuw. Welterusten

    Corine · 2023/01/22 op 14:56

    Fijn dat jullie het ook een mooie wandeling vonden. Goede terugreis. Ik heb jullie website inmiddels gevonden en zal jullie reizen zeker volgen. Leuk om te lezen en ideeën op te doen voor volgende vakanties.
    Bedankt voor de gezellige avonden en onze gezamelijke sneeuwschoenwandeling was prachtig.
    Groet Fred en Corine

Gesloten voor reacties.