Van Königschaffhausen naar Bad Krötzingen, 51 kilometer en 410 hoogtemeters. 

Er was voor vandaag eigenlijk de hele dag regen voorspeld. Daarom en omdat het eigenlijk ook wel uitkwam met de laatste etappe morgen, kozen we voor een etappe van ongeveer 50 kilometer. Nu was het wel even puzzelen (lees googelen) om een hotel te vinden. Er zijn er genoeg, maar rond deze tijd zitten veel hotels vol. Blijkt te komen omdat dit nu eenmaal een populaire tijd is voor verblijf in hotels. Fietsgroepen, wandelgroepen, vriendengroepen, bruiloften, voor al deze groepen is september/oktober blijkbaar het populairst. Er is natuurlijk altijd wel wat te vinden als je niet te kieskeurig bent en je budget ruim genoeg is. Zo zijn we nu, in Bad Krötzingen, verzeild geraakt in een appartement (keukentje, woonkamer, slaapkamer) in een hotel. Was de enige beschikbare optie. Lekker veel ruimte dus!

Terug naar de route en het weer. Dat weer viel dus reuze mee. We hebben af en toe wel even de regenjas aan gehad. Soms vanwege een korte miezerbui en soms vanwege de wind. Echt slecht was het weer echter niet en we hebben ons na de lunch zelfs nog even ingesmeerd met zonnebrandcreme. 

En de route was weer erg mooi. Vooral de 20 kilometer voor de pauze en de laatste 15 kilometer waren weer erg fraai. Daarin zaten dan ook best weer wat hoogtemeters maar niets om heel erg van onder de indruk te zijn. Maar wel weer veel wonderschone weggetjes door de wijnvelden en wijndorpen. Het is hier echt prachtig. 

Vandaag vonden we ook, eindelijk, een stalletje langs de weg waar ze druiven verkochten. (Eerder veel stalletjes, maar met appels en kwetsen. En van de wijnvelden zijn we netjes afgebleven.) 

We lunchten in een grappig cafeetje annex vinotheek in Ihringen. We deelden een lekkere Flammkuchen en een voortreffelijk stuk Schwarzwalder Kirsch. Na die pauze was de route lange tijd vrij vlak, ook al stonden de nodige hellingen gemarkeerd in het routeboekje. Die hellingen waren er niet of we merkten ze niet op. Pas op de laatste 10 kilometer mochten we nog een paar keer merkbaar stijgen. 

Het hotel waar we verblijven heeft geen restaurant dus aten we vandaag in het centrum van het dorp bij een goed mediterraan restaurant. We aten een overheerlijke en gevarieerde visschotel. Die was voor 2 personen maar er had een heel gezin van kunnen eten!

Morgen rest ons de laatste etappe naar Basel. Met het nodige klimwerk wordt het weer pittig. Én morgenavond stappen we dan op de nachttrein naar Arnhem.

Download file: K_nigschaffhausen_Bad_Kr_zingen.gpx

1 reactie

RiAnt · 2022/09/10 op 22:23

Morgen nog een mooie laatste fiets vakantiedag, en een goede reis naar huis hopelijk beter dan de heenweg.

Gesloten voor reacties.