Heerlijke rit in fantastisch zonnig weer (nog wel een beetje fris). Het was vandaag relatief vlak en we reden naar het oosten met zuidelijk van ons steeds de Alpen binnen handbereik. Dus vlak langs en vlak want weinig klimwerk. We hebben een extra uitstapje gemaakt naar de Chiemsee en een paar keer de route wat aangepast om fietsen langs een iets drukkere weg te vermijden.

We vertrokken vanochtend bij een heerlijk zonnetje uit Bad Feilnbach. De eerste kilometers gingen heerlijk vlak door het mooie en brede Inntal. Groene weides, dorpjes, stukjes bos en, heel mooi, een hut van waaruit je een moerasgebied met veel vogels kunt observeren. Nadat we de Inn overgestoken waren bracht een korte stevige klim ons in het erg fraaie Neubeuern. Een dorp met een prachtig centraal plein waarboven het kasteel uittorent. Een fijn plekje om even een kopje koffie op het terras in de zon te drinken en broodjes voor de picknick in te slaan.

Langs de bergen ging het vervolgens tientallen kilometers redelijk vlak naar het oosten richting de Chiemsee. De route was soms onverhard, vaak over rustige wegen maar ook regelmatig een paar kilometer langs een wat drukkere weg. En een stukje reden we redelijk dicht langs de autosnelweg. Gelukkig zonder al te veel geluidsoverlast. We kwamen weer door pareltjes van dorpen, zoals Aschau im Chiemgau met een fraaie kerk en residentie. Bij Bernau am Chiemsee hebben we een extra lusje aan de route gebreid zodat we nog wat van de mooie Chiemsee zouden zien. En de planning liet dit gemakkelijk toe. Vanaf Bernau reden we naar Prien-Stock wat direct aan de Chiemsee gelegen is en vanaf waar de veer/rondvaartboten/watertaxi’s vertrekken. We hadden hier een schitterend zicht op de Chiemsee met de Alpen op de achtergrond.

Via een mooie route reden we terug naar Bernau om daar weer de hoofdroute op te pakken. Maar omdat die een flink stuk langs de grote weg ging besloten we een alternatieve route te nemen die min of meer parallel aan de hoofdroute liep. Een goed plan want erg mooi en zonder auto’s. Na nog een keer Jausen was het nog zo’n 10 à 15 km rijden naar Bergen waar we overnachten. Opeens vond Christel dat haar achterwiel raar aanvoelde en ja hoor, de band bleek wat slap te zijn. Opgepompt en weer verder. Vanavond was de band nog hard dus met een beetje geluk is die niet lek.

We zitten nu in een grappig hotelletje met hele aardige eigenaars. Ze wezen ons een Kroatisch restaurant op loopafstand aan en dat hebben we dan ook bezocht. Lekker, simpel en goedkoop gegeten vanavond.

Morgen fietsen we naar de Königssee. Dat wordt nog een pittige etappe van 70 tot 75 km met de nodige hoogtemeters. We blijven daar dan twee nachten zodat we donderdag de Königssee kunnen gaan ‘ontdekken’.

Statistieken
80,5 km – 5:03 – 15,9 km/h – 450 hm

Download

1 reactie

RiAnt · 2019/09/11 op 12:59

Wat weer mooie foto’s, gr.

Gesloten voor reacties.