76,4km – 4:22 zadeltijd – 300hm

Vandaag was toch echt onze allerlaatste vakantiedag. Na gisteren naar Deventer getreind te zijn vanaf Berlijn, vandaag nog een lekkere laatste etappe op de fiets. Van Deventer naar Malden is in minder kilometers te doen maar wij kozen deze route uit de varianten die de routeplanner van de Fietsersbond ons gaf. Leek ons een mooie afsluitende afstand. In het eerste deel reden we vlot over heel goed asfalt, smalle autoluwe weggetjes en vrijliggende fietspaden naar Loenen waar we de Veluwe bereikten. Het tweede deel hierna was een stukje uitdagender. De nodige klimmetjes, flinke stukken onverhard (soms behoorlijk zwaar voor fietsen met bepakking) maar o zo mooi. Na bijna 40km hielden we halt in Rozendaal bij de Hunter’s Lodge voor een lekkere lunch. 

Het stuk daarna was niet bijster interessant. Door mooie en lelijke stukken Arnhem met veel autoverkeer. Pas dichtbij Nijmegen werd de route weer even erg mooi langs het park Lingewaard en langs de Waal. We genoten een laatste kopje koffie met gebak in  (op?) Veur Lent en koersten toen naar huis. Lekker op tijd thuis om nog even snel boodschappen te dienen op tijd te zijn voor onze afspraken die we welk apart vanavond nog hadden staan.

En nu zit de vakantie er dus echt op. Zucht. Gelijk maar weer plannen maken voor de volgende is dan het beste wat je kunt doen!

Download file: 2017-07-13.gpx