89,3km – 5:01 zadeltijd

La Grande Partenza! En ook ‘andiamo’, Italiaans voor ‘laten we gaan’.

Vanochtend zijn we op tijd uit Malden vertrokken voor de eerste etappe naar Haelen. Gelukkig wilde de buurman nog wel even een vertrekfoto maken. Daarna eerst nog even langs de Bakker Bart om lunch te kopen (altijd lastig voor lunch, een dinsdag, en veel zouden we sowieso niet tegenkomen) en toen echt vertrokken. Langs de Maas naar Bergen om daar het pontveer naar Vierlingsbeek te nemen. Gelunched op een bankje in niemandsland met de Bart broodjes. Over kleinere en grotere wegen naar de Turfhoeve aan de Middenpeelweg gereden om daar met Marie-José een kopje koffie/thee met gebak te doen. Ruim de tijd genomen omdat het allemaal heel erg vlotjes verliep. De route die ik had samengesteld was best aardig en voor het leeuwendeel autoluw. Leuk was ook dat we door het Leudal kwamen over dezelfde wegen waar we tijdens het familieweekend, begin april, hebben gewandeld.

Om 16:55 waren we bij B&B Het Leudal in Haelen. Een mooie en grote kamer met alle faciliteiten. Zelfs een klein flesje wijn en koetjesrepen lagen klaar voor ons. Voor het avondeten zijn we 3km teruggereden op de route naar het familierestaurant annex truckerstop Feijenoord aan de Napoleonsweg. Lekkere asperges gegeten, precies zoals we gehoopt hadden dat vanavond of morgen nog te kunnen doen.

Morgen moeten we om 11:45 in Roosteren zijn voor lunch met de mensen van GIPS die morgenmiddag mee naar Maastricht fietsen. Roosteren is maar 25km van onze B&B dus hoeven we niet vroeg weg en ook niet vroeg op.

Download file: 2016-05-17.GPX