75,3km – 4:45 zadeltijd – 125hm

Vanochtend werd om klokslag 8:30 een karretje met het uitgebreide ontbijt binnengereden. Menig hotelontbijt is kariger. We hebben rustig kunnen ontbijten omdat we pas tussen 11:45 en 12:00 in Roosteren hoefden te zijn. Dat betekende dat we ’s ochtends slechts 25km af te leggen hadden. Die 25km ging langs en deels over de sluizencomplexen tussen Roermond en Maasbracht. Bijzonder en toch ook wel mooi.

We hadden afgesproken om in Roosteren te gaan lunchen met de fietsers van GIPS en begeleiders die ons op het stuk Roosteren – Maastricht (45km) zouden begeleiden. Lunch en rit waren een mooie gelegenheid om nog wat meer binding met GIPS te tonen. De lunch was gezellig en lekker en de sfeer zat er gelijk goed in. De rit daarna was van hetzelfde laken een pak. Gezellig met iedereen even kletsen en zorgen dat iedereen de rit ook kan volbrengen. Één persoon is na het eerste stuk overgestapt op de bus. Geen schande en respect dat hij het eerste stuk toch echt mee wilde rijden. Met een aantal pauzes en in rustig tempo zijn we via de LF3 naar Maastricht gereden. De voorspelde regen bleef achterwege maar de wind was wel prominent aanwezig en meest tegen. In Maastricht werden we ontvangen op het provinciehuis, in Limburg gouvernement genoemd, en wel door gedeputeerde mevrouw van Rijnsbergen. De fietsen mochten binnen staan op de marmeren vloer. De Santosjes moeten zich apetrots gevoeld hebben. Na een korte toespraak werden we door de gedeputeerde nog uitgenodigd om een hapje en drankje te genieten. Ondertussen was het buiten overigens gaan regenen. Na de regen zijn we door iedereen uitgezwaaid en hebben we afscheid genomen van Ton en Jeannette. Het was toen nog ongeveer 5km naar onze B&B Ut Good in Bemelen.

Wederom een mooie en zeker ook bijzondere B&B in een verbouwde hoeve. Om 19:00 werden we hier door Leny en Mathieu (zus en zwager) opgehaald om ter afscheid lekker een hapje met hun te gaan eten. Dat hebben we in Valkenburg gedaan. Op zo’n fietsvakantie is het maar behelpen met het eten. Zo ook vanavond. We moesten het doen met kreeft op heerlijke wijze bereid ;-).

En morgen gaat dan de echte tocht beginnen (gisteren en vandaag beschouwen we als aanloop) en is het afgelopen met de sociale aangenaamheden. Het is fietsen geblazen!

Download file: 2016-05-18.GPX

2 reacties

Mathieu en Leny · 2016/05/19 op 09:04

Het was gezellig en lekker gisteravond.
Wij wensen jullie een geweldige fietsvakantie en geniet ervan.

RiAnt · 2016/05/18 op 23:17

Fantastisch, en morgen thoi thoi !

Gesloten voor reacties.