We hadden vandaag een hele dag om Wellington te bekijken. Uiteraard is dat niet genoeg. Alhoewel het echt een kleine hoofdstad is met ongeveer 210.000 inwoners, is het ook weer geen Oslo waar je het in één dag wel gezien hebt. Het centrum is wel echt druk en kent veel hoogbouw maar is anderzijds ook heel compact. Je loopt binnen een half uur van de ene naar de andere kant van het centrum. Wellington is ook erg groen. Het heeft van oudsher een zogenaamde ‘Town  Belt’, een groene ring om de stad of beter gezegd het centrum van de stad. Die Town Belt is lang geleden bedacht en wettelijk vastgelegd. Er is wel wat van ingeleverd in de loop van de tijd maar er is nog steeds een groene ‘ring’.

We hebben de ochtend in het Te Papa museum doorgebracht en wel in het bijzonder met de exposities over migratie naar NZ en de Maori’s. Het is een bijzonder mooi museum. De uitleg is erg goed en de tentoongestelde zaken zijn erg fraai uitgewerkt. Het Te Papa heeft ook een eigen Marae. Dat is een soort van gemeenschapshuis annex tempel voor Maori’s, meestal met veel houtsnijwerk. Indrukwekkend! We hebben eigenlijk veel te weinig van het Te Papa gezien maar na een paar uur museum wilden we toch wel iets anders.

Dat anders was een wandeling door het centrum naar het station van de kabeltram (‘Cable Car’). Tijdens die wandeling ergens in een leuk tentje geluncht en mijn wandelschoen opgehaald die, in ieder geval op het oog, prima gefixt is. De Cable Car bracht ons omhoog naar het Cable Car Museum, waar we kort iets gelezen en gezien hebben over de geschiedenis van dit iconische vervoermiddel, en naar de botanische tuin. Door de fraaie botanische tuin, met onder anderen een stuk met geurende bloemen, een kruidentuin en een rozentuin, liepen we naar de gebouwen van het parlement. Vanaf daar weer naar het water om langs het water terug te lopen naar ons hotel. Maar niet voordat we nog een lekkere cocktail dronken. Overigens was het vanmiddag wat minder lekker weer dan de afgelopen dagen. Beetje miezerig af en toe en dus wel lekker om een cafeetje in te duiken voor een aangename cocktail.

Morgen gaan we naar Kapiti Island, een natuurreservaat met veel inheemse en beschermde vogelsoorten. We verblijven daar een nacht. Morgenavond geen blog, maar dat volgt dan een dag later wel. Overigens wordt morgenvroeg 7:00 pas definitief bevestigd dat het door kan gaan maar vooralsnog ziet dat er goed uit. Zo niet, dan moeten we andere plannen maken.

Categorieën: Vakantie