75km – 4:27 zadeltijd – 350hm

We hebben weer vakantie en dan wordt er dus weer gefietst. Dit keer gaat de tocht naar Berlijn. Van meerdere mensen kregen we tips om de Euroroute R1 naar Berlijn te fietsen. Ongeveer 1000km vanaf Malden gerekend dus dat moeten we kunnen! 

Vandaag stond de eerste etappe op het programma, van Malden naar Brummen. De eerste 50km naar de Posbank was onze aanrijroute. Een zo kort mogelijke route naar Millingen, met het pontje de Waal over naar Pannerden en dan de LF3 volgens tot vlak voor Rheden. Daar met het pontje de IJssel over en omhoog naar de Posbank. Een hele mooie route. Natuurlijk in het begin over overbekende wegen maar vanaf Pannerden al een stuk minder bekend voor ons. Bij de Posbank omhoog hebben we niet langs de ‘standaardroute’ genomen maar via fietspaden/knooppunten mooi en geleidelijk naar boven. Vanaf de Posbank hebben we de LF4 gevolgd. Die route is op dit stuk gelijk aan de R1. Er volgde een heel erg fraai en afwisselend stuk door bos, heide en andere landschappen door het Nationaal Park Veluwezoom naar Brummen. Met af en toe wat klimwerk. Onderweg nog een kopje koffie genoten bij de Carolinahoeve. 

We hadden een nieuwe B&B gereserveerd in Brummen, de Rose Cottage. Wij waren het derde stel gasten! Een hele mooie en luxe B&B waar we de beschikking hadden over een hele suite met twee slaapkamers, waarvan eentje met zithoek en klein keukentje, en een aparte badkamer. Aardige mensen ook die nog zoekende zijn naar hoe ze hun B&B het beste kunnen promoten en via welke sites ze willen verhuren. Natuurlijk waren we niet te beroerd om hun nog tips te geven! Vanavond heerlijk gegeten bij Tante Blanche, lekker op loopafstand van onze B&B.

Download file: 2017-06-23.gpx