79,5km – 4:40 zadeltijd

We werden vanochtend verrast. Het ontbijt was buiten opgedekt en dat kon inderdaad nog net. Het regende niet en het was nog warm genoeg. De B&B heeft een hele fraaie plek voor de gasten om buiten te zitten (zie foto) dus het was genieten van het overigens uitgebreide ontbijt, met onder andere verse aardbeien en kersen, roerei en nog veel meer. 

Na een hartelijk afscheid van Silvia en Hugo reden we in weinig tijd naar het pontje over de IJssel. Aan de overkant ligt het schitterende dorpje, of moet ik stadje zeggen want het is een heuse gemeente, Bronkhorst. Na dit kort bekeken te hebben genoten we vele uren van het fietsen in de Achterhoek. Extreem rustige wegen en vele smalle onverharde goede fietspaadjes, mooie boerderijen, wat kastelen en leuke dorpjes. Na de lunch kwamen we in één zo’n klein mooi dorpje, Geesteren, uit. Hier was een molen te vinden die te bezichtigen was. Het routeboekje had ons gelukkig getipt want het was een erg leuk intermezzo. De paar honderd meter omrijden handen we er wel voor over. We konden omhoog tot buiten op de molenomgang en kregen uitleg van een aardige vrijwilliger. Hij liet o.a. zien hoe tarwe met stenen tot meel gemaald werd en eventueel gefilterd in bloem, volkoren meel en zemelen. Hij vertelde dat de molenwieken blote benen hadden vandaag, d.w.z. zonder zeil. Als het nog harder gewaaid zouden ze met geknipte nagels draaien en dat wil weer zeggen met gekantelde ‘boarding’. Leuk en interessant! Tevens sloegen we zo een buitje over. Het weer vandaag hield niet over. Vaak een beetje miezerig, soms een beetje, soms wat harder en gelukkig ook nog regelmatig droog. Echt nat was het niet, maar heel fijn was dit nu ook weer niet. Gelukkig handen we de redelijk harde wind meest in de rug.

Na de molen fietsten we verder richting Duitsland. Bij Zwillbrock, een paar honderd meter over de grens, zijn we maar gelijk op een terrasje (het was droog) neergestreken voor ‘Kaffee mit Kuchen’, appeltaart voor mij en een overheerlijke kruisbessenschnitt (Duits formaat) voor Christel. Een heerlijke aanvulling van onze energie. Vlak hierna kwamen we bij het Zwillbrocker Venn, een paradijs voor vogels waar flamingo’s zouden broeden. Bij een vogelkijkhut zagen wij in de verte zowaar een roze vogel. Met een muntje in de aanwezige verrekijker konde we inderdaad een mooie roze flamingo zien!

Na het Venn zijn we afgeweken van de R1 om naar ons hotel, Am Kring, in Ammeloe, te rijden. Een leuk hotel met een fijne ontvangst. Maar nog belangrijker: met een goed restaurant waar ze sinds een paar dagen een aparte kaart met Pfifferling-specialiteiten hebben. Heerlijk gegeten dus!

Download file: 2017-06-24.gpx

1 reactie

RiAnt · 2017/06/24 op 22:36

Wat een prachtige route, hier ook bijna droog en genoten met de Fam. Uit Brandevoort van de kermis

Gesloten voor reacties.