We hadden ons nichtje Anna voor haar zesde verjaardag vorige maand een dagje skiën in Neuss cadeau gedaan. Dat omdat ze een tijdje terug, toen ze wat foto’s van onze wintersport zat te bekijken, opgemerkt had dat ze ook wel een keer zou willen skiën. Dat hebben we ons toen uiteraard in de oren geknoopt.

Gisteren was het dan zo ver. We hadden voor Anne een Einsteigerkurs 1 geboekt bij skihal Allrounder in Neuss. Vanwege haar leeftijd betekende dit bij de Minis. Vroeg op dus om op tijd in Neuss te zijn. De les zou namelijk om 10:00 beginnen en ze moest noch (huur)ski’s, schoenen en helm aangemeten krijgen. Dat ging allemaal soepeltjes zodat we Anna ruim voor 10 uur aan de goede zorgen van juf Carmen konden toevertrouwen. Juf Carmen was natuurlijk een Duitse maar sprak gelukkig ook een beetje Nederlands. Anna vond dat helemaal geen probleem en geen van ons hoefde mee. Ze kon het wel alleen af. De les was op de nieuwe oefenpiste in de hal van Neuss. Die ligt naast de grote hal en is er wel mee verbonden maar toch zodanig dat de oefenpiste geen last heeft van de hectiek op de grote piste. Super! Wij konden vanuit de Hasenstadl toekijken en dan tussendoor nog om de beurt zelf wat skiën. Anna pikt het allemaal rap op en deed klaarblijkelijk goed mee. Na afloop kreeg ze dan ook een skirijbewijs van juf Carmen waarop stond dat ze klaar is om het volgende niveau te gaan doen. De foto is het bewijs dat ze dit kaart kreeg want helaas is ze die in de loop van de lunch of middag kwijtgeraakt.

Na een lange pauze met lunch (natuurlijk frietjes!) wilde Anna heel graag nog verder skiën en dat hebben we dan ook de rest van de middag gedaan. Meestal met zijn drietjes maar zowel Christel als ik grepen ook de gelegenheid aan om zelf nog even op de ‘grote’ piste te skiën. Christel en Anna hebben ook nog heel eventjes gesleed maar al snel wilde Anna weer gaan skiën. Het gezegde oefening baart kunst bewees weer eens helemaal waar te zijn. Weliswaar is Anna wel een handvol keertjes gevallen, maar nooit ernstig. Integendeel. Vaker dan te vallen skiede ze mooi en gecontroleerd de hele oefenpiste af. Ze kon zelfs goed andere mensen en obstakels op de piste ontwijken. In het filmpje zit een stukje waarin ze valt omdat ze niet genoeg voorover hangt maar al skiënde ook weer overeind weet te komen om verder te komen! Stom genoeg heb ik geen filmpje gemaakt waarop ze zonder te vallen naar beneden skiet.

Uiteindelijk heeft Anna ergens tussen de 4 en de 5 uur op de ski’s gestaan. Ze vond het super leuk en Christel en ik besloten dus dat dit voor herhaling vatbaar is.

Anna’s eerste keer skiën op YouTube

Categorieën: Wintersport