Vanochtend zijn we snel Die uitgefietst. Die bleek toch maar een klein stadje. Al snel daarna stuitten we op een wegafsluiting. Een jonge vrouw zat erbij die ons vertelde dat we er zelfs met de fiets aan de hand niet langs konden. Met behulp van de kaart een alternatieve route gezocht waarmee we precies na de wegafsluiting weer op onze route zouden uitkomen. Maar dan wel via een stuk onverharde weg. Dit alternatieve stuk route bleek heel erg mooi. Halverwege kwamen we een bordje VTT route tegen en kort daarna werd de weg inderdaad onverhard en meer geschikt voor onze MTB’s dan voor de hybride’s. Gelukkig wel te doen, met wat gebruik van onze MTB techniek, met name bij het afdalen. Op deze onverharde weg kwamen we ongeveer even veel auto’s tegen (5 of zo), als normaal op de kleinere verharde wegen.

Terug op de eigenlijke route, 8km extra, ging die verder over hele rustige wegen, over mooie cols en door schone dalen. We hadden mooi uitgerekend dat we in een groter dorp zouden kunnen lunchen, maar dat liep dus helaas een beetje mis met de extra tijd die we nodig hadden voor de omleiding. Dus voor het eerst en het laatste deze week maar eens een reep gegeten. Na nog een col, de Col de Croix, volgende een lekker lange afdaling naar het dorp waar dan eindelijk wat gegeten kon worden. Maar omdat we om kwart over twee aankwamen konden we alleen nog een sandwich krijgen. Samen een heel stokbrood, stevig belegd met worst en augurken, dus bepaald geen probleem voor ons!

Na de lunch alweer een stevige en redelijk lange klim. Maar dat was dan ook wel de laatste van deze vakantie. Daarna weer kilometers lang naar beneden zjoeven. De bergen lieten we achter ons. Via een aantal kleine dorpjes en het stadje Crest, waar we nog een ijsje genoten, ging de route naar ons laatste hotel, Centre la Plaine, waar we zondag de auto hebben laten staan. Lekker buiten eten met mooi avondrood aan de horizon. Christel had als aperitief een overheerlijke witte wijn met vlierbloesemsiroop en ik, uiteraard, mijn laatste pastis. Als hoofdgerecht hadden we een hele bijzondere kip tandoori met … couscous. Niet de kip tandoori zoals we die van Indiase restaurants kennen maar meer een heerlijk stoofgerecht. Een gastronomische conclusie van deze week: couscous rocks!

Kortom: de week afgesloten in stijl. We hebben een heerlijke week achtere de rug. Lekker fietsen door een Drôme(droom)landschap en heerlijk eten en drinken.


– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Centre la Plaine, Chabrillan, France

Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2011/09/30 op 21:29

Hoi Christel en Leon, morgen een goede reis naar huis.Na zo’n mooie week van ploeteren, wij hebben dat rund um house gedaan deze week, klaar voor het open huis morgen, nog even een appeltaart bakken , dus als jullie nog zin hebben morgen kom dan maar even kijken of er nog wat over is. Als het eens storm loopt.
Veel reisgenot morgen en groetjes RiAnt

Gesloten voor reacties.