We leven in een droom! Wat zijn we op een wonderschone plek beland, Mohua Park in de Catlins. De Catlins is een gebied in het uiterste zuiden van het Zuidereiland. Het is een mooi en verlaten gebied waar maar weinig toeristen komen. Maar wij dus wel!

Na wederom een aangenaam ontbijt en een laatste praatje met de eigenaresse van onze B&B in Portobello, we zijn ondertussen van haar hele biografie op de hoogte, vertrokken we op tijd richting ons volgende adres. Eerst langs de Dunedin Harbour over Otago Peninsula naar Dunedin waar we de Southern Scenic Route namen naar eerst de Catlins en later deze week Te Anau. Dit is een fraaie autoroute die niet altijd de grootste wegen neemt maar wel altijd langs mooie plekjes komt. Soms is daar een kort uitstapje voor nodig en soms liggen die direct aan de route. Vandaag was Nugget Point onze eerste echte stop, na ergens wat boodschapjes gedaan te hebben en een toiletstop in Kaka Point. Nugget Point is een ruige landtong met daarop een kleine vuurtoren. Er is een kort en erg mooi wandelpad dat naar de vuurtoren toe loopt dat we uiteraard namen. Nugget Point ontleent zijn naam aan de rotsen in zee die wel wat weg heb van goudklompjes (nuggets). Na een picnic langs het wandelpad en het bezoek aan Nugget Point zijn we ook nog naar het nabij gelegen Roaring Bay gelopen, een afgelegen strandje waar ’s avonds Geeloog Pinguïns aan land komen.

We vervolgden de Southern Scenic Route door steeds mooier wordend landschap naar Owaka waar we het bezoekerscentrum van de Catlins bezochten om wat informatie in te winnen. Voordat we naar ons verblijf reden bezochten we eerst nog de Parakaunui watervallen. We moesten daartoe een klein stukje door regenwoud lopen. Was dat al erg fraai, de watervallen zelf waren echt idyllisch. Niet heel groot maar heel fraai in het groen gelegen. Ik heb daar nog even met mijn fototoestel geëxperimenteerd om een opname te maken waarbij het water wat ‘zijdeachtiger’ op de foto komt. Daartoe moet je met een langere sluitertijd werken en dat kan natuurlijk niet met de telefooncamera. Het resultaat kun je bij de foto’s aantreffen.

Via een onverharde weg reden we uiteindelijk binnendoor naar Mohua Park. Ook die route was weer schitterend. Op enig moment kwamen we op een soort hoog punt uit (je zou het bijna een pas kunnen noemen) vanaf waar we een ongelooflijk mooi uitzicht kregen. Dat bleek dus het uitzicht over het gebied waar ergens middenin we de komende twee nachten verblijven. Mohua Park ligt in een onwaarschijnlijk mooi gebied met golvende groene heuvels en stukken regenwoud. Mohua Park heeft een viertal cottages die allemaal los van elkaar staan, je hebt alle privacy, en die elk een droomuitzicht bieden. Zo’n mooie overnachtingsplekken bestaan dus!

Ik had gisteren gebeld met Mohua Park om voor vanavond en morgenavond eten te bestellen. Het is namelijk een flink stuk rijden naar een restaurant en we hebben nog steeds geen behoefte om zelf iets te koken, wat overigens prima zou kunnen in onze fraaie en goed uitgeruste cottage. Toen we aankwamen werd ons verteld dat we samen met een Duits stel zouden eten en wat schetst onze verbazing, dat bleek het Duitse stel te zijn wat we eerder in onze B&B in Tekapo troffen. Het avondeten was dan ook uiterst gezellig, het eten zelf, zoals nog alle avonden, lekker. Het toetjes was helemaal noemenswaardig … het was crumble met Hokey Pokey ijs! Lotte had ons eerder al gewezen op het bestaan van dat ijs en nu waren we dus in de gelegenheid om dit heerlijke ijs zelf te proeven.


2 reacties

Marie-Jose · 2019/02/08 op 20:50

Leuk om de verhalen te lezen en jullie reis te volgen! Veel plezier verder!

Marie-Jose

Liesbeth · 2019/02/08 op 00:37

Supermooi allemaal, ik heb weer genoten! (allen dat schilderwerk van die Maori viel wat tegen, in tatoeages zijn ze veel beter. misschien leuk als souvenir 😉

Gesloten voor reacties.