78,5km – 5:44 zadeltijd – 950hm

Ook deze tweede Harz-etappe was ontzettend mooi. En ook behoorlijk vermoeiend want weer veel hoogtemeters waarvan velen in de vorm van hele steile stukken over onverharde paden. En nog wat neer kilometers dan gisteren. Combineer dat met een wat laat vertrek vanochtend en een lunch waarbij we wat lang moesten wachten op ons eten en we komen uit bij een late Ankomst in ons volgende hotel in Meisdorf. Bij ons vertrek was het nog bewolkt maar de zon kwam vaker en vaker door en vanaf halverwege de middag scheen die continu. En met een graad of 20 was het werderom perfect fietsweer.

De route kenmerkte zich vandaag door mooie stukken langs de Harz op afgewisseld met bezoen aan mooie dorpjes/stadjes. Na ons vertrek kwamen we achtereenvolgens door Ilsenburg, Drubeck, Wernigerode (hier hebben we geluncht op het centrale marktplein), Michaelstein, Blankenburg, Thale en Ballenstedt. Stuk voor stuk dorpen of stadjes met een eigen karakter en met heel veel vakwerkhuizen. En meestal stond er ook nog een kasteel en/of klooster. En al deze dorpjes, meen ik, liggen in wat vroeger de DDR was. Daar is, op wat lelijke woonkazernes en soms wat bouwvallige panden na, niet veel van te merken. De stukken tussen de dorpen gingen veelal over onverharde wegen, soms van MTB kwaliteit, en over autovrije asfaltweggetjes. Een paar kilometer volgde de route ook wat drukkere wegen. Leuk was ook dat de route dwars door een kloostercomplex (Michaelstein) en door een burchtcomplex voerde. Halverwege de middag hebben we ons op een heel bijzonder plekje in Blankenburg aangesteld met Kaffee mit Kuchen. Een soort van bijna middeleeuws terras/cafeetje op een fraaie binnenplaats. Beetje verstopt maar heel fraai. Helaas is de bijbehorende foto niet gelukt.

We zitten nu in het Parkhotel Schloss Meisdorf, een van der Valk hotel in een soort van kasteel met de nodige bijgebouwen (in één van die bijgebouwen bevindt zich onze kamer). Prima kamer voor weinig. Eten was redelijk maar ontsteeg de van der Valk kwaliteit niet echt.

Voor morgen plannen we waarschijnlijk een kortere route. Even bijkomen van twee stevige Harz-etappes.

Download file: 2017-07-04.gpx

2 reacties

RiAnt · 2017/07/04 op 22:08

Wat weer mooie plaatjes !!!!

    RiAnt · 2017/07/04 op 22:09

    O ja nog gr. en morgen weer een mooie dag.

Gesloten voor reacties.