73,7km – 4:32 zadeltijd – 500hm

Vandaag vertrokken we uit Holzminden na onze rustdag gisteren en ging het steeds verder op de bergen van de Harz aan. Daar zijn we nog niet maar het komt duidelijk dichterbij. Er moet dan ook al meer geklommen worden al worden we er nog niet echt moe van. Het landschap wordt ondertussen ook steeds mooier, glooiender met mooie vergezichten. En ook al ging de route vandaag voor een behoorlijk aantal kilometers langs iets grotere wegen, storend was dat niet. Het hielp vast een beetje dat het zondag was. En natuurlijk ontbraken vandaag ook de fraaie dorpen en bezienswaardigheden niet. En dat alles bij redelijk weer. Nog steeds geen geheel droge dag, we kregen een paar buitjes over ons heen, maar de regenbroeken zijn nog steeds niet uit de tas hoeven komen. En zowel vanochtend als vanavond deed de zon nog even zijn best.

De eerst highlight na ons vertrek was Schloss Bevern, een fraai kasteel met een mooie binnenplaats. Na dit kort bekeken te hebben gingen we verder over grotendeels rustige en glooiende weggetjes via Stadtoldendorf naar onze lunch in Markoldendorf. Lunch was in een sympathiek cafeetje langs de grote weg waar we bij vertrek nog wat aanspraak hadden van wat oudere mensen die vroeg ook graag fietsten en waarvan eentje zelf een fietsenspeciaalzaak had. Hij kende Santos en de Rohloff naaf techniek. De volgende grotere plaats was Einbeck, bijna een openluchtmuseum voor wat betreft het aantal oudere huizen in vakwerkstijl. Heel fraai. Helaas hebben we Einbeck in de miezerregen moeten aanschouwen. Dat maakt ook de foto’s wat sinister. In Einbeck raakten we nog aan de praat met een Duitser die met zijn vrouw ook de R1 naar Berlijn volgde (vanaf Detmold). Hij op een sportieve fiets (en flink doorrijdend want eerder hadden ze ons al ingehaald) en zij op een elektrische fiets (ze verontschuldigde zich bij dat inhalen zelfs een beetje). Zij reden vandaag precies dezelfde etappe als wij. Wellicht dat we ze nog vaker tegen gaan komen.

We zijn nog even van de route afgeweken om het hoge en oude spoorlijnviaduct bij Greene te te bekijken en om, omhoog, naar de burchtruine van Greene te rijden. De toren was nog intact. Christel heeft de toren beklommen om nog even wat leuke foto’s te schieten. Voor de terugweg vanaf de ruïne namen we de voetgangersroute, steil omlaag met leuke spoorwegovergang. Uiteraard niet bedoeld voor fietsers maar het ging net. Op weg naar Kreiensen begon het even stevig te regen. Reden genoeg om nog een Kaffee mit Kuchen te nemen. Hierna bleef het gelukkig droog!

In Bad Gandersheim hadden we al snel ons hotel gevonden dat we gistere geboekt hadden. Best een bijzonder hotel. Verdeeld over een aantal huizen middenin de oude stad is dit goedkope hotel eigenlijk een prima lokatie en onze kamer lekker ruim (dat geldt niet voor de badkamer, die is inimini) en rustig. We waren op tijd in Bad Gandersheim dus nog even door het stadje gelopen alvorens we een Italiaans restaurantje opzochten. 

Morgen gaan we echt de Harz in. Dat wordt stevig klimmen over flink veel onverharde kilometers. De weersvoorspelling is voor één keer echt gunstig. Hopelijk komt die uit!

Download file: 2017-07-02.gpx

1 reactie

RiAnt · 2017/07/02 op 23:46

Prachtig, jullie genieten en wij ook van de foto”s. morgen weer een goede reis ,,,,,,,,,, Gr.

Gesloten voor reacties.