Eigenlijk was het bepaald nog geen tijd voor een rustdag maar voor vandaag werd nat en somber weer voorspeld. Daarentegen zou het weer na vandaag steeds verder verbeteren. Genoeg reden dus om te besluiten vandaag niet verder te fietsen. Daarnaast bood dat ons de gelegenheid om het werelderfgoed Corvey nader te bekijken en de proloog van de Tour de France te kijken. Zo gezegd, zo gedaan.

Na geïnformeerd te hebben hoe we met het OV naar Corvey zouden kunnen gaan besloten we toch maar gewoon te gaan fietsen. Het is maar tussen de 8 en 9km verwijderd van Holzminden en meer dan miezeren deed het ook niet, dus … Het kloostercomplex Corvey is gigantisch groot met een kerk in barokstijl, het oudste stuk van het complex, en het museum met en veel kamers met uitleg over Corvey én veel ingerichte kamers met steeds eigen opvallend gekleurde muurbekleding. Verder bevatte het museum een hele grote oude bibliotheek. Ook heel mooi om doorheen te lopen. We zij. ons bezoek aan Corvey geëindigd met een late lunch in het museumcafé van Corvey, eerst een Flammkuchen om te delen gevolgd door koffie en thee met een flink stuk Kuchen.

We zijn in de regen, iets minder licht dan op de heenweg, teruggefietst naar Holzminden. Daar heb ik in een sportzaak nog een extra shirt lange mouwen gescoord. De rest van de middag heb ik doorgebracht met het kijken naar de proloog van de TdF. Christel is nog Holzminden ingegaan om een deel van de geurroute te lopen, een stadswandeling langs markante punten met korte uitleg over dat punt van de stad en steeds uitleg over een geurende plant. Naast de uitleg is de geur daadwerkelijk ook te ruiken. Holzminden staat bekend om zijn ‘geurindustrie’. Hier is bijvoorbeeld ontdekt hoe de vanillegeur synthetisch kon worden geproduceerd.

We stonden vanavond op het punt om het centrum in te lopen toen we nog even keken wat het restaurant van ons hotel, Buntrock, te bieden had. En dat bleek heel wat. Interessante gerechten, zoals allerlei maatjesharing gerechten (mooie keus voor mij!) en een kaart met cantharelspecialiteiten. Dus maar in het hotel gegeten en nog lekker ook!


2 reacties

Olivier · 2017/07/02 op 10:19

Ik heb zojuist ook gefietst voor een gym. Daar zaten namelijk een charmander en een bulbasaur en die heb ik gevangen. Groetjes Olivier

Liesbeth · 2017/07/02 op 10:12

ik hoop dat het weer vandaag beter wordt
groetjes Lotte

we zijn weer helemaal bijgelezen en hebben genoten van de verslagen. Anna vond het jammer dat de paarden niet te zien waren. De geurroute vonden Lotte en ik heel leuk om te lezen.
Groetjes, Liesbeth

Gesloten voor reacties.