70,8km – 4:29 zadeltijd – 440hm

Wat een fraaie route vandaag! Van begin tot eind afwisselend, glooiend tot flink heuvelachtig en prachtige fietspaden. 

Toen we vanochtend opstonden en gingen ontbijten voelde mijn rug een stuk beter dan gisteren. En onder het motto ‘bewegen is het beste voor de rug’ dus maar gewoon besloten te gaan fietsen. Even over dat ontbijt in het Ringhotel Waldhotel am Bärenstein, zelden zo’n uitgebreide keuze gehad. Was moeilijk om ons los te rukken. Nadat dat eenmaal gelukt was zijn we even voor half elf vertrokken. Helaas begon het na een paar honderd meter al te regenen, niet hard maar de regenjassen waren toch weer nodig. Al heel snel kwamen we bij de Externsteine, een bijzondere rotsformatie, bijna 40 meter hoog, die onderdeel is van de ‘bergrug’ die het hart van het Teutoburgerwoud vormt.

Hierna ging de route aanvankelijk stevig stijgend en dalend en flinke stukken door het bos verder. Gelukkig werd het al snel zo ongeveer droog. Na het Teutoburgerwoud ging de route verder door een glooiend en heel erg groen gebied. Erg fraai en bijzonder aangenaam om te fietsen. Dat fietsen was nog eens extra aangenaam doordat we veel over erg goede geasfalteerde vrijliggende fietspaden reden. Nou ja fietspaden, landbouwvoertuigen mochten er  ook overheen maar kwamen we nauwelijks tegen. Natuurlijk kwamen we weer langs stoere burchten en mooie boerderijen. En ook de stroompjes en stukjes fraai bos ontbraken niet.

We hebben geluncht in Nieheim. Hiervoor moesten we even van de route af. En in het dorp was het flink zoeken naar iets dat open was en meer dan alleen koffie en ijs serveerde. Dit vonden we als onderdeel van het Kulinarium, een soort van museum over eten. Na de lunch werden de uitzichten nog een stukje fraaier. Dit werd mede veroorzaakt door het verbeterde weer. Het lukt de zon zelfs een paar keer door de wolken te piepen! Bij Höxter kwamen we uit bij de rivier de Weser. De rest van de route vandaag liep langs de Weser, heerlijk relaxed fietsen. Maar niet voordat we een blik wierpen op Corvey, een kloostercomplex dat Unesco werelderfgoed is. Erg indrukwekkend. Misschien dat we het morgen uitgebreider gaan bekijken.

Holzminden waar we vannacht en morgennacht verblijven bleek een alleraardigst stadje. Weer veel mooie vakwerkhuizen en een gezellig marktplein waaraan een Turks restaurantje ligt waar we heerlijk gegeten hebben. Met genoeg knoflook om hele kuddes vampieren weg te jagen, en die niet alleen! Morgen wordt een regenachtige dag, dus die slaan we over als fietsdag. Daarna zou het weer dan eindelijk gaan verbeteren. We hebben er nu al zin in!

Download file: 2017-06-30.gpx

2 reacties

Leny · 2017/07/01 op 12:40

Fijn dat het met je rug weer beter gaat.
Groetjes, Mathieu & Leny

Leny · 2017/07/01 op 12:39

Fijn dat het met je rug weer beter gaat ?.
Groetjes, Mathieu & Leny

Gesloten voor reacties.