85,5km – 5:08 zadeltijd – 300hm

Het was vandaag een beetje grijze dag. Heel af en toe zagen we nog wel de zon, maar meestal was het grijs en regelmatig kregen we een klein en licht buitje over ons heen. Geen probleem om door te fietsen maar toch minder. Misschien mede hierdoor maar waarschijnlijk vooral door het landschap was de route minder verrassend en fraai dan gisteren. Het eerste stukje van Ammeloe naar Vreden en vlak na Vreden was wel aardig maar het stuk daarna totaan Stadtlohn was een beetje saai. Sadtlohn zelf viel ook wel wat tegen maar wel weer aardig was dat er iets van de schutterij bezig was. Niet dat we daar lang naar gekeken hebben trouwens. We zijn vlot verder gegaan. Na Stadtlohn werd de route al weer wat afwisselender al zaten er nog saaie kilometers tussen. Na de lunch in het gehucht Büren werd de route echter steeds mooier. Het landschap wat tot dat moment erg vlak was begon licht glooiend te worden en dat maakte het gelijk mooier. Daarnaast kwamen we langs diverse kastelen en kasteeltjes wat ook weer leuk was. Het glooiende landschap zorgde ook voor wat klimwerk, tot wel 142 meter! We hebben zo het idee dat het later deze vakantie wat echter gaat glooien! Hoe dan ook zorgde de glooiing voor een fraaier landschap. De reis leidde ons vandaag naar Havixbeck waar we overnachten in hotel Beumer, een Duitse naam maar met een zeer Grieks karakter, zowel voor wat betreft de eigenaren als het voortreffelijke restaurant. En dat alles aangenaam geprijsd. Na een korte wandeling rondom de kerk door het hart van Havixbeck is het nu tijd om dit verhaaltje te schrijven!

Download file: 2017-06-25.gpx

1 reactie

Liesbeth · 2017/06/25 op 22:44

haha, dan was het toch Kaliméra vandaag, in plaats van ‘guten morgen’ 😉 (en inmiddels Kalispéra, wat goedenavond is in het Grieks) Ik heb weer genoten van de verslagen tot nu toe. Morgen hopelijk wat minder grijs weer, veel plezier!

Gesloten voor reacties.