Daar zijn we dan! Eindelijk na 2 x 11 uur vliegen, enigszins verzacht door business class te vliegen, landden we met weinig vertraging in Christchurch. Ik heb goed kunnen slapen in het vliegtuig en ook Christel heeft de nodige uren kunnen slapen. We zijn nu wel zo moe dat we nog even snel dit blog schrijven en dan het bed in duiken. Na de landing meteen een Nieuw Zeelands sim geregeld (Vodafone stond die al voor de paspoort controle te verkopen) en vlot door de paspoortcontrole gegaan. De koffers hadden we heel snel en toen was het alleen nog even wachten totdat mijn wandelschoenen gecontroleerd konden worden. Ze zijn hier erg voorzichtig met het binnenhalen van biologisch materiaal. Huurauto opgehaald, ingesteld en vertrokken!

Door de Canterbury plains reden we richting de bergen. De wegen vandaag waren alvast heel rustig. Bepaald niet zoals in Nederland. Wel zoals in Nederland was de temperatuur, althans zoals van de zomer in Nederland. In Christchurch viel het met 24 graden nog wel mee maar aan de voet van de bergen was het zelfs 32 graden! Dat schijnt overigens niet van lange duur te zijn. Morgen gaat het al afkoelen.

We reden een mooie route naar Lake Coleridge waar we in de Lake Coleridge Lodge verblijven. We hebben hier ook lekker gegeten en nog even gekletst met het (Nederlandse) personeel en een Duitse gast. Na het eten zijn we toch nog maar even een kort stukje gaan lopen. Even de benen strekken is wel zo gezond na zo’n lange reis. We liepen naar de rivier toe en troffen het daar met de zonsondergang. Mooi!

Categorieën: Vakantie

4 reacties

Lotte, Anna en Liesbeth · 2019/02/01 op 19:17

wij denken aan een volkswagen skoda of een audi Q3
prachtige foto van de AVONDWANDELKING 😉

Emiel · 2019/02/01 op 07:46

Wat voor automerk hebben jullie?

RiAnt · 2019/01/31 op 13:35

Fijn dat alles goed is verlopen en prachtige foto’s

Leny Wijts · 2019/01/31 op 11:26

Jullie hebben al prachtige foto’s geplaatst. Zowel van Hongkong als Nieuw Zeeland. Mooie omgeving waar jullie eerste B&B is.
Veel plezier ?

Gesloten voor reacties.