69,5km – 4:20 zadeltijd

Vanochtend rustig opgestaan en vertrokken. Sowieso hebben we bijna nooit haast want het is tenslotte vakantie. We wilde nog even iets zien van waarom Warendorf een paardenstad genoemd wordt. Overal zie je zaken die met paardrijden te maken hebben, zoals in de naam en de aankleding van ons hotel, maar ook in de rijschool die naast het hotel was. Maar paarden … ho maar. Die hebben we dus net niet gezien. Althans niet in Warendorf, wel heel erg veel langs de route de afgelopen dagen en ook vandaag weer. Na broodjes gekocht te hebben voor de picknick zijn we daarom naar de stoeterij van Nord-Rhein-Westphalen in Warendorf gegaan. Ook daar draaide alles om paarden, rook je de paarden en hoorde je ze af en toe maar zien … helaas. Ik denk dat de paarden te duur zijn om zo maar in een wei te staan. Toch was het best leuk om de stoeterij even te zien.

Na dit bliksembezoek hebben we de route weer opgepakt. De route Warendorf uit was erg leuk, deels langs de rivier de Ems en deels door mooie buitengebieden van het dorp. En steeds over leuke paadjes of autoluwe weggetjes. Dat hebben de makers van de R1 sowieso goed bekeken. Weinig stukken langs drukke wegen en vele leuke paadjes maken het aangenaam fietsen. Eenmaal echt buiten Warendorf werd de route wel wat eentoniger: agrarisch gebied afgewisseld met stukje bos en af en toe wat huizen of een dorpje. Gelukkig bracht een voormalig gigantisch kloostercomplex in Marienfeld nog wat afwisseling.

Het toetje zat vandaag in het laatste stuk. Dat deed het stadje Rheda-Wiedenbrück aan. Een stadje bestaande uit twee delen met elk een mooi en oud centrum met veel vakwerkhuizen. Daarbij had Rheda nog een hele mooie Wasserburg met fraai park. Op een terrasje aan een vijver met zicht op het oude centrum van Wiedenbrück hebben we nog even gepauzeerd alvorens dat centrum wat nader te bekijken, met naast de fraaie huizen veel grappige beelden. Tenslotte nog even stevig doorgefietst naar Rietberg waar we nu twee nachten verblijven. En omdat we twee nachten blijven kregen we maar gelijk de Ferienwohnung van het hotel (een compleet appartement) tegen de prijs van een tweepersoons kamer. Twee dagen omdat we a) wel een rustdag willen na 5 fietsdagen en b) het morgen hondenweer schijnt te worden. Met niet alleen regen (daar kunnen we ons op kleden) maar met hagel, onweer en hoosbuien. Slaan we liever even over. Hopelijk is het donderdag dan voldoende verbeterd om door te gaan. De voorspellingen zijn niet al te best maar het kan altijd nog meevallen en anders gaan we wellicht voor een wat kortere etappe in de regen.

Erg opvallend de afgelopen dagen waren de bloeiende lindebomen. We komen ze overal tegen en ze ruiken verrukkelijk. Grappig ook waren de lanen omringd met berkenbomen waar we vandaag een aantal keren doorheen reden. Kennen we zo niet. 

Tijdens ons after-dinner (goedkoop maar goed gegeten in ons hotel Vogt) wandelingetje hebben we ons nog staan vergapen aan een aantal beelden gemaakt van oud ijzer bij een gallerie die in de buurt van het hotel ligt. Morgen volgen daar een paar foto’s van.

Download file: 2017-06-27.gpx

3 reacties

Ton · 2017/06/28 op 18:57

Mooi! Ik probeerde de dames te vergroten, maar zag toen pas, dat jij beelden had gefotografeerd…
Goede reis, verder!

RiAnt · 2017/06/28 op 10:40

Geniet maar van deze rustige dag maar dat lukt julliezeker wel. Hier is het ook druilerig. 21 gr. Maar wel drukkend. Hopelijk morgen beter maar blijft het ook wisselvallig. Gr.!!!!

Leny · 2017/06/28 op 09:29

Jullie hebben wel een erg mooie route uitgezocht. Prachtig. Geniet er vooral van en hopelijk is het weer vandaag toch wat beter dan voorspeld.

Gesloten voor reacties.