We zijn al weer een stuk verder met het routeplan. Zo kennen we nu ook preciezere afstanden. De etappes in onderstaande lijst hebben overigens niets met het aantal dagen te maken dat we er over denken te doen. De etappes zijn er slechts vanwege de logische route-indeling. We denken zo’n 80 – 100km per dag te doen met ook nog wat rustdagen. Volgens de voorlopige route planning (we zullen vast en zeker onderweg de route aanpassen) komen we op zo’n 1100 km. Bekijk de hele tekst om alle etappes te zien.

Met een klik op de kleine plaatjes kun je grotere plaatjes zien.

1. De eerste etappe leidt ons van Malden naar Roermond via de LF3. Waarschijnlijk overnachten we even voor Roermond in een B&B. De afstand bedraagt zo’n 106 km.

Malden - Roermond via de LF03

Malden - Roermond via de LF03

2. Dan gaat het van Roermond naar even voorbij Monschau via de RurUfer-Radweg. Op benedenstaand plaatje ontbreekt het stukje Roermon-Duitse grens. We verwachten een afstand van tussen de 160 en 180 km.

Rurufer-Radweg

Rurufer-Radweg

3. Van Monschau gaat het dan naar het begin van de Kylltal-Radweg via een zeer heuvelachtig tussenstuk. Volgens de berekeningen van MagicMaps komt dit neer op zo’n 55 km.

Monschau - Kylltal radweg

Monschau - Kylltal radweg

4. Vervolgens van de bron van de Kyll naar Trier via de Kylltal-Radweg, een stuk van zo’n 110 km.

Kylltal-Radweg

Kylltal-Radweg

5. Dan volgt een mini stukje Mosel Radweg om bij Konz op de Saar-Radweg te geraken. Zo’n 10 km. Op de Saar-Radweg begeven we ons ook maar een klein stukje om bij de (volgens internet) zwaardere en mooiere Saarland-Radweg te komen. Het stukje Saar-Radweg zal zo’n 27 km zijn.

Trier - Saarland-Radweg

Trier - Saarland-Radweg

6. We volgen dan een heel stuk de Saarland-Radweg, via Tabenrodt, Saarbrücken, Blieskastel tot aan Bierbach. Dit zou zo’n 200 km moeten zijn.

Saarland-Radweg

Saarland-Radweg

7. Een klein tussenstukje brengt ons dan van Bierbach richting Zweibrücken (3 km) om de Südwestpfalztour te rijden. Deze gaat tot aan Johannis-Kreuz en is 54 km lang.

Südwestpfalz-Radweg

Südwestpfalz-Radweg

8. Van Johannis-Kreuz gaan we naar Neustadt an der Weinstrasse, het grootse deel via de Elmsteiner Tal Radweg. We denken dat we op 31 km komen voor deze etappe.

Elmsteinertal-Radweg

Elmsteinertal-Radweg

9. Van Neustadt gaan we dan naar Reilingen (zuidelijk van Heidelberg) via de Palatia Radweg tot in Speyer en dan de Odenwald-Madonnen-Weg. In totaal zo’n 43 km. Als we zin en tijd hebben zullen we Heidelberg waarschijnlijk nog wel bezoeken. De etappe wordt dan een paar kilometer langer.

Palatia-Odenwald-Radweg

Palatia-Odenwald-Radweg

10. Het laatste stuk tot aan de Bodensee volgen we dan gedurende meerdere dagen de Heidelbweg-Schwarzwald-Bodensee Radweg die voor 300 km. in de boeken staat. Misschien maken we nog een bochtje om door het Schwarzwald.

Heidelberg-Schwarzwald-Bodensee-Radweg

Heidelberg-Schwarzwald-Bodensee-Radweg

Categorieën: FietsenVakantie

4 reacties

sallo spetter · 2009/07/26 op 18:30

Beste Leon,

Bij toeval (?), door op Google te zoeken naar gpx. bestanden van routes die wij willen gebruiken voor onze fietstocht naar Davos, kwam ik op jouw thuishaven.
wij vertrekken as zondag vanuit Haarlem en willen via de Oeverlandroute naar Roermond, vanwaar we exact dezelfde routes al jij gepland hebben naar de Bodensee. Vandaar gaan we verder naar Davos. We kregen steeds meer zin toen we jouw verslag lazen (helaas met tussenstop in ziekenhuis).
Nu wilde ik vragen of het mogelijk is dat jij jouw gpx. bestanden van de rit naar mij stuurt zodat ik ze kan downloaden in mijn Garmin (edge 705). Zou mij heel wat zoekwerk besparen, waar ik niet zo handig in ben.
Laat je me horen of dit mogelijk is?

met hartelijke groet,
Sallo Spetter

alol&j · 2009/06/06 op 00:07

Heeeeeee,

Jullie helaas vandaag gemist, Veel plezier op de fiets (alhoewel ik me dat nauwelijks kan voorstellen)!

RiAnt · 2009/06/05 op 21:12

even proberen L+Chr fijne vakantie

Leon · 2009/05/31 op 23:26

Ik ben via de GPS tracks en het programma Trailrunner nog even nagegaan hoeveel hoogtemeters de tocht ongeveer zou moeten zijn. Ahum … 6800m. Moet kunnen verdeeld over 1100km. Nu kijken waar de teller na afloop op staat.

Gesloten voor reacties.