Van Altenstadt naar Ulm
38 kilometer, nauwelijks hoogtemeters (37!)
Omdat we genoeg tijd over wilden houden om Ulm te bekijken waren we, voor ons doen dan, vroeg weg. Ook handig omdat we dan in de relatieve koelte van de ochtend konden fietsen. Vandaag werd het maximaal 30 graden. Terwijl we dit schrijven is een stevig onweer losgebarsten. Morgen wordt het nog steeds mooi en warm, maar iets minder warm dan vandaag. Ook dan overigens kans op onweer.
We hadden vandaag een korte etappe te gaan, ongeveer 35 kilometer, naar Ulm. Uiteindelijk werd het 38 kilometer, mede door wat omleidingen (!). Vanaf Altenstadt zaten we al heel snel weer op de Iller Radweg die we tot in hartje Ulm volgden. Althans probeerden te volgen. Op enig moment was een pad dat we hadden moeten nemen, afgesloten. Maar gelukkig konden we ook gewoon rechtdoor op de rechteroever. We hebben nog even staan kijken bij een vistrap bij één van de vele stuwen in de Iller. Interessant hoe zo’n trap is opgebouwd om in een aantal lussen hoogte te overbruggen op een voor vissen vriendelijke manier.
In Ulm konden we de Donau weer begroeten. De Iller stroomt in de Donau. Na een korte omleiding staken we de Donau over en hadden een schitterend zicht op de Altstadt en de Münster kathedraal. Die heeft de hoogste kerktoren ter wereld en is dus overal te zien. Dat maakte het navigeren naar ons hotel ook heel eenvoudig. Ons hotel kijkt namelijk uit op de kathedraal en ligt er pal tegenover. Even na half één waren we in ons hotel en konden gelukkig meteen inchecken en onze fietsen een veilige plek geven.
Het voordeel van een grote stad is ook dat er veel keus is aan eetgelegenheden. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt: een Mexicaanse lunch en Eritrese avondmaaltijd.
We hebben de middag besteed met een stadswandeling. Ulm, overigens ook de geboortestad van Albert Einstein, blijkt veel mooie gebouwen en leuke plekken te hebben. Waaronder het Fischer und Gerber Viertel met leuke watertjes, bruggetjes en mooie huizen, een stadsmuur waar je heerlijk over heen kunt flaneren, de scheve Metzgertoren (waar in oude tijden slagers die slechte worsten maakten, werden opgesloten), een combinatie van moderne architectuur en oude gebouwen en kleine huisjes gebouwd op de oude stadswal.
We vielen met onze neus in de boter. Dit hemelvaartsweekend is ook het Deutsche Musikfest 2025 in Ulm. Op heel veel plekken in de stad gaven muziekgroepen concerten. Bij twee daarvan hebben we een paar nummers staan luisteren. We hoopten vanavond op onze kamer nog te kunnen genieten van een concert op het Münsterplein maar vanwege het onweer werd dat concert afgelast.
Ons hotel heeft een heel mooie rooftop-bar waar we een Hugo dronken als aperitief voordat we naar het Eritrees restaurant gingen. Vanaf die plek hadden we nogmaals een fraai uitzicht op de toren van de Münster.




















0 reacties