Van Sillon de Talbert naar Tréguier
20,2km – 220 hoogtemeters 

Vanochtend voor het ontbijt zijn we eerst lunch gaan kopen bij de lokale Boulangerie. Na het ontbijt hadden we een korte transfer die ons weer naar de kust bracht, om precies te zijn naar Sillon de Tolbert. Meteen konden we weer de GR34 gaan volgen die ook nu weer kilometers lang vlak langs de kust liep. De weersverwachting voor vandaan was ronduit beroerd maar de praktijk gelukkig niet. Het was weliswaar de hele dag grijs maar op het laatste kwartier na, droog op wat losse spetters na. Dat laatste kwartier miezerde het wat maar echt nat werd je er niet van. Toch hebben we vaak de regenjas aan gehad maar dat was dan tegen de wind en af en toe ook tegen de kou. Wel hebben onze rugzakken de hele dag hun jasje aan mogen hebben. We wilden niet het risico lopen dat die nat werden. 

De route langs de kust was weer erg mooi. Vaak smalle paadjes tussen het groen door met regelmatig fraaie bloemen. In tegenstelling tot gisteren was er veel minder bebouwing. We deden nog wel wat gehuchtjes aan maar liepen veel vaker middenin de natuur. Leuk was ook dat we een aantal stukjes over het (keien)strand liepen. Het laatste stuk strand was volgens de routebeschrijving alleen maar bij eb te doen. Aangezien het verschil tussen eb en vloed hier aanzienlijk is, geloven we dat meteen. Wij hadden echter eb. Na een kilometer of 10 zagen we zowaar een hunebed. Dat was tevens het punt waarbij we van de zee af bewogen en vele kilometers een zeearm of rivier, de Jaudy, landinwaarts volgden. Gisteren was dat ook het geval maar toen liepen we steeds dicht bij de rivier. Nu iets verder ervan af. Omdat de oorspronkelijke GR34 niet meer goed begaanbaar was is die iets verder landinwaarts gelegd. Dat betekende ook dat het laatste stuk wat eentoniger was. Zeker wel aangenaam wandelen maar met minder fraaie uitzichten en met minder afwisseling. 

Nog voor 16:30 arriveerden we bij ons hotel in Tréguier. We hadden zin in koffie, dus na het inchecken zijn we het stadje ingelopen. Dat bleek een goede keus. Het oude centrum is absoluut de moeite waard. Veel goed bewaard gebleven oude gebouwen. Doet zelfs wat middeleeuws aan. Na de koffie met wat lekkers van de patisserie, namen we dan ook de tijd om hier rond te kijken. 

In het hotel hadden we halfpension maar vanwege personeelsgebrek had men het restaurant recent gesloten. Ze hadden als alternatief voor ons een prima restaurant in het oude centrum geboekt. De halfpension kosten werden door hotel aan restaurant vergoed en wij hoefden alleen hetgeen we meer besteedden te betalen. Goed geregeld en ik kan me niet voorstellen dat het eten in het restaurant van het hotel beter zou zijn geweest. 

Download file: Sillon de Talbert - Tréguier 2.gpx

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.