Parijs is volop in voorbereiding op de Olympische spelen. Dat bleek tijdens onze stadswandeling vandaag die ons langs allerlei bezienswaardigheden bracht. Op heel veel plekken werden locaties opgebouwd voor de Spelen. De organisatie heeft er blijkbaar voor gekozen om allerlei sporten in het centrum te laten plaatsvinden op tijdelijke locaties. En al die locaties worden natuurlijk voorzien van grote tribunes. Zo worden bij het Hotel des Invalides straks de beachvolleybal wedstrijden afgewerkt. En op Place de la Concorde vinden de nieuwe zogenoemde Urban Sports plaats, waaronder breakdance en 3×3 basketbal. Dat alles zal straks een fantastische sfeer geven. Parijs wacht een ware “summer of sports”. 

We hebben vanochtend eerst alle tijd genomen om te ontbijten. Daarna begonnen we aan een lange en fraaie stadswandeling die ons leidde langs bekende en minder bekende plekken. Zoals de Assemblee Nationale, Hotel des Invalides, Eiffeltoren, Place de Trocadero (waar de openingsceremonie straks plaats zal vinden), Arc de Triomphe, Champs d’Elysees om uiteindelijk te eindigen bij het Louvre. Tussendoor lunchten we heerlijk in een zijstraatje van de Champs d’Elysees. We waren aan de late kant maar mochten nog naar binnen in het Louvre waar we tickets hadden voor het 14:00 tijdslot. In het Louvre hebben we eerst de (kleine) tentoonstelling Olympism bezocht, over het ontstaan van de moderne Olympische Spelen. Leuk maar wel minder uitgebreid dan we dachten. Hierna hebben we nog wat permanente collecties in één van de vleugels van het museum bezocht, waaronder een reeks schilderijen van Rembrandt. Na het museumbezoek dronken we een lekkere cocktail en mocktail in een leuk café. Toen we terug bij ons hotel waren hadden we dik 12 kilometer gewandeld vandaag. En dat is nog zonder de stukken in het museum. 

Voor vanavond had ik een restaurantje gereserveerd op een halve kilometer van ons hotel. Ik was afgegaan op positieve Google recensies. Het bleek een leuk en gezellig restaurant met een interessante kaart. Christel at het bijzonderste gerecht, kalfsnier met paddestoelen. Erg lekker maar veel te veel! Ook de rest was lekker. De tafeltjes in het restaurant stonden 10-15 cm van elkaar. Dat maakte het contact leggen wel heel gemakkelijk. Wij raakten aan de praat met een Amerikaans stel uit New Orleans. We hebben een hele tijd met hun en dan vooral met de vrouwelijke helft gekletst. Het werd sowieso een gezellige boel want naast hun zat weer een andere Amerikaan en daarnaast nog twee Amerikaanse stellen. Al snel waren zij allen in vrolijke gesprekken, gevoed door de nodige wijn, verwikkeld. Kortom: gezelligheid troef!

Categorieën: Vakantie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.