Roggel – Helmond, 50km
Helmond – Boxmeer – Malden, 67,5km

Zaterdag en zondag van onze mini-fietsvakantie bestonden naast lekker fietsen over aangename routes uit familiebezoeken. Zaterdag fietsen we een korte route van Roggel naar Helmond om daar de verjaardag van Emiel te vieren. En zondag fietsten we van Helmond via de ouders van Christel in Boxmeer naar Malden terug. En daarmee zat deze trip erop. We fietsten in 4 dagen een heerlijke 260 kilometer.

De route op zaterdag ging aangenaam door het Limburgse en Brabantse platteland. Een gemakkelijke route met veel hele aardige stukken. Niet spectaculair maar wel leuk. Onderweg net als de eerdere dagen veel bloesem en bloeiende brem. We namen slechts één foto, van schattige veulentjes en hun moeders. Na de lunch in Asten was het nog maar een kort stuk naar Helmond waar we eerst incheckten in ons hotel, even snel douchten, alvorens we nog 3,5 km fietsten naar Emiels feestje. Het was weer bijzonder gezellig zodat we pas om 23:00 uur in ons hotel waren.

Daarom vanochtend wat later opgestaan en rustig ontbeten. Pas even voor 11:00 uur zaten we op onze fiets. De route naar Boxmeer was verrassend mooi. Veel kleine weggetjes en nog een aantal stukken onverhard. Waaronder een stuk singletrack over een MTB-route! Dat vonden we, zelfs op onze Santosjes, toch iets te gortig. Dus bedacht Leon snel een alternatieve route. Een groot deel van de route liep door of langs het bos waardoor we verrassend weinig last hadden van de wind die we “officieel” toch de hele dag ongeveer tegen hadden. In Westerbeek (wat vroeger schijnbaar den Twist heette) lunchten we bij een leuk eetcafé waar we in gesprek raakten met een kletsgraag Zeeuws stel. Precies om 15:00 waren we in Boxmeer, conform onze inschatting vooraf. Na een aangenaam bezoek fietsten we weer naar Malden via de overbekende route door de Maasheggen. Die route is echter onverminderd fraai, zeker in deze tijd van het jaar. Onderweg hebben we in Cuijk gedineerd. We aten op het terras van de Bankier in het centrum van Cuijk. Dat was een heel aangename kennismaking en vraagt om een vervolgbezoek!

En daarmee zat het er alweer op. Nog een paar weken hard werken en dan gaan we, althans zo is nu het plan, fietsen van Leipzig via Cheb en Praag naar Dresden en weer terug naar Leipzig.

Download file: Roggel_Helmond_ 2.gpx
Download file: Helmond - Boxmeer - Malden 2.gpx
Categorieën: FietsenVakantie