Lomm – Roggel, 74km

Net als het avondeten gisteren was ook het ontbijt weer gezellig. Wederom lekker gekletst met het fietsende Belgische stel. We hebben inspiratie opgedaan voor fietstochten in België en Noord Frankrijk en wederom een culinaire tip kunnen noteren. 

Voor half elf zaten we op de fiets. De route was gelijk heel erg fraai. Mooi door de Maasduinen en veelal onverhard. We reden via een leuke route om Venlo heen, nog steeds min of meer de grens volgend. We reden vandaag namelijk een groot stuk van etappe 8 van grensfietsen.nl. Je verwacht bij Venlo toch best wel door de bebouwde kom te rijden, maar dat viel mee. Het stukje door de bebouwde kom van Venlo was wel bijzonder. Een mix van grote landhuizen en oude toei. En natuurlijk ook zo’n lelijke grijze grensovergang uit oude tijden. Maar heel snel werd het weer heel mooi, rondom de Grote Heide. Wijds uitzicht en fraai bloeiende brem verwenden onze ogen. 

In de buurt van Tegelen hebben we geluncht in een restaurant dat pas sinds gisteren open was! Ze hadden daarom nog een erg beperkte lunchkaart, maar het was een heel aangenaam plekje. Hierna fietsten we een tijdje door wat we maar ‘Strawberry Valley’ noemen naar de vele kassen waar aardbeien gekweekt worden. Natuurlijk hebben wij ook een bakje gescoord. Top zijn ze nog niet maar als hapje tussendoor toch al heel fijn. De route ging verder pal langs de grens, nog steeds grotendeels onverhard, tot in het NP Meinweg. Daar draaiden we van de grensroute af om via allerlei binnenwegen naar Swalmen te fietsen. 

In Swalmen zijn we nogmaals op een terras neergestreken voor koffie met iets lekkers. Daarna was het maar een paar kilometer naar het fietspontje Beesel-Neer. Waarna we in no-time, met de wind in de rug, zelfs helling op, naar Roggel koersten. In hotel De Beukelaer hebben we allebei heerlijke asperges genoten. Een waardige afsluiting. 

Opvallend aan de route vandaag, behalve dat die ontzettend mooi was, waren de vele kilometers onverhard en de glooiingen in het landschap. Dat maakte het extra lekker fietsen. En uiteraard hadden we vandaag perfect fietsweer!

Download file: Lomm_Roggel 2.gpx
Categorieën: FietsenVakantie