Malden – Lomm, 71,5km

Na de afgelopen maanden weer regelmatig een kortere of langere dagtocht gefietst te hebben, zijn we vandaag vertrokken voor de eerste fietstrektocht van dit jaar. We fietsen 4 dagen tijdens dit Hemelvaartsweekend. Omdat de verjaardag van Emiel zaterdagmiddag in Helmond gevierd wordt hebben we een rondje verzonnen dat het feestje in de route opneemt. Grofweg een rondje Malden – Lomm – Roggel – Helmond – Malden.

Vandaag fietsten we een groot deel van etappe 7 van de website grensfietsen.nl. De etappes van de route volgen zo precies mogelijk de grens van Nederland. Dat leek ons wel een leuk idee. We pakten de route op bij De Diepen in Milsbeek. Het eerste, mooie, stuk daarna was natuurlijk wel al bekend maar vanaf even voor Siebengewald komen voor ons de nieuwe stukken. Eerst mooi door en langs de Maasduinen tot aan de Wellsche Hut. Vanaf daar volgde een saaier stuk. Een tamelijk rechte weg door landelijk gebied met weinig afwisseling. Die weg bracht ons echter wel bij een heel mooi vennengebied, te beginnen met het Nieuwe Heerenven. Vanaf daar was het weer een prachtige route. Vooral de vennen en het natuurgebied vlak voor Walbeck waren erg fraai. Daarna was het nog enkele kilometers naar het mooie en drukke Arcen waar een soort van Aspergebraderie plaatsvond. Weinig asperges op die braderie overigens, maar wel ‘asperge activiteiten’. We hebben nog steeds geen idee welke activiteiten dat zijn maar hebben wel lol gehad te bedenken wat het zou kunnen zijn.

Na koffie met Limburgse vlaai in Arcen fietsten we de laatste kilometers naar onze B&B in Lomm. Die heet heel toepasselijk Bourgondisch Lomm. Toepasselijk omdat we er heel lekker gegeten hebben in goed gezelschap. We zaten samen aan tafel met de twee eigenaars van de B&B en een Belgisch stel die de Maasroute volgden en fervente fietsen zijn.

Download file: Malden_Lomm 2.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Riky van Kempen · 2023/05/19 op 09:32

Mooie fiets dag ook vandaag

Gesloten voor reacties.