Voor haar verjaardag gaf ik Christel een weekend aan zee cadeau. Lekker uitwaaien in Zeeland. Ik vond op natuurhuisjes.nl een leuk huisje in Biggekerke. Daar hebben we drie overnachtingen. Een lekkere manier om de lente te beginnen al was het weer vandaag onderweg allesbehalve lente-achtig en zijn ook de weersvoorspellingen ‘spannend’. Vandaag hadden we onderweg veel felle buien afgewisseld met felle opklaringen. Eenmaal in Biggekerke, waar we om 15:30 waren, begon het echt op te klaren. En de rest van de middag bleef het zo ongeveer droog.

Ons onderkomen is een keer geen hotel maar een mooi ingericht leuk huisje voor twee personen. Van alle gemakken voorzien en rustig op het platteland gelegen. De kippen kwamen even nieuwsgierig een kijkje nemen toen wij onze spullen uit de auto haalden. Voor vanavond hadden we al een restaurant gereserveerd dus we wisten waar we terecht konden en hoe lang we onderweg zouden zijn (6 minuten) waardoor we nog mooi tijd hadden voor een eerste wandeling. 

Ik vond op Routiq (het voormalige route.nl) een leuke wandeling van dik 6 kilometer vanuit Dishoek die nauwelijks overlap had met de route die we morgen willen lopen (als het weer het toelaat). De eerste kilometers liepen we door het buitengebied van Dishoek waarna we door Dishoek naar het duin wandelden. Daar omhoog om vervolgens over een heel erg mooi wandelpad over het duin te lopen. We hadden steeds mooie uitzichten op zee en het duingebied. Heel fraai! En ondertussen was het ook helemaal zonnig geworden, maar wel behoorlijk winderig. 

In de leuk ingerichte Brasserie de Meerpaal, gelegen op vakantiepark de Meerpaal, hebben we heerlijk gegeten. Vermeldenswaardig waren de parkeerplaatsen. Daar hadden ze paaltjes op de lijnen gezet zodat je gedwongen was je auto netjes te parkeren. Zo kunnen, in het hoogseizoen, alle parkeerplaatsen ook daadwerkelijk gebruikt worden. Simpel maar effectief.

Download file: 2023-03-24-162146-Hiking-WorkOutDoors.gpx
Categorieën: VakantieWandelen