Zonder ons te haasten waren we om kwart over drie bij ons hotel. De laatste kilometers van de heenweg gingen flink kronkelend relatief steil omhoog. Niet vreemd want ons hotel ligt op 1550 meter hoogte. Toen we eenmaal hoog genoeg waren werd het gelukkig ook steeds witter. 

We hadden licht geluncht. Dat kwam goed uit, want we waren ruim op tijd voor de Mittagsjause van ons hotel. We bleven niet te lang zitten want de zon zonk al achter de bergen en de mooie omgeving lokte om nog een stukje te wandelen. 

Vanaf het hotel namen we een Winterwanderweg. In tegenstelling tot onze verwachting bleek die helaas niet rond te lopen (of toch niet binnen een beperkt aantal kilometers) dus ook weer dezelfde route terug. Geen probleem want het was een mooie route die zo’n beetje net aan de rand van de gehuchtjes, die samen Niederthai vormen, voorbij voerde. We liepen vaak langs langlaufloipes en af en toe passeerden we voorzichtig een loipe, we wilden de sporen niet beschadigen. Het is hier een echt langlaufmekka. Het lijkt echt ideaal voor onervaren langlaufers. Wij zijn dus ook van plan minimaal één dag de loipes onveilig te gaan maken. Overigens hebben we een stukje langer gelopen dan we vooraf dachten. Het was al aardig aan het schemeren toen we terug bij ons hotel waren.

Tijdens het erg lekkere avondeten en voorzien van de nodige brochures en kaarten hebben we een globaal plannetje gemaakt voor deze week. Combinatie van winterwandelen/sneeuwschoen-wandelen, langlaufen en skiën. Dat laatste kunnen we maar heel beperkt in Niederthai doen. Er zijn 4 maar kilometers aan pistes hier ter plekke. Die starten wel bij het hotel. Op 20 tot 30 minuten rijden met auto of bus zijn echter genoeg mogelijkheden. Overigens zorgt dat er wel voor dat Niederthai een soort van rustige witte oase in de bergen is. Heerlijk!


1 reactie

RiAnt · 2023/01/15 op 00:28

Al een heel mooi begin, geniet ervan.welterusten.

Gesloten voor reacties.